

Helstegt kylling og grøn salat med mormordressing
DET SKAL DU BRUGE
- 1 kylling
- 800 g kartofler
- olivenolie til stegning
- salt og friskkværnet peber
GRØN SALAT
- 2 hjertesalater
- 2-3 appelsiner
- 50 g hasselnødder
MORMORDRESSING
- 1 dl piskefløde
- 1 dl appelsinsaft
- 2 tsk. hvidvinseddike
- 1 tsk. honning
- salt og friskkværnet peber
1. Tænd ovnen på 200°. Tag kyllingen ud af køleskabet. Skrub kartoflerne, skær dem i kvarter, og fordel dem i et stort ovnfast fad eller en lille bradepande. Vend kartoflerne i olivenolie, og drys med salt og peber. Smør kyllingen ind i en smule olivenolie, og krydr den godt med salt og peber. Læg kyllingen oven på kartoflerne i fadet. Sæt fadet i ovnen i ca. 1 time, til kyllingen er gennemstegt og kartoflerne møre.
2. GRØN SALAT: Skyl og tør hjertesalaterne, og skær salatbladene i tykke bånd. Filetér appelsinerne ved at skære skrællen og den hvide hinde fra med en skarp køkkenkniv, og frigør dernæst frugtkødet i små fileter. Hak hasselnødderne groft, og rist dem på en varm, tør pande.
3. MORMORDRESSING: Pres 1 dl appelsinsaft. Ryst alle ingredienserne til dressingen sammen. Vend salat og appelsinfileter i dressingen, og drys salaten med hasselnødder. Servér med kylling og kartofler.
Få indkøbsliste til hele ugen her
UNGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Kartoffelpizza med pesto og mascarpone – Få opskriften her
Tirsdag: Italiensk oksekødssuppe – Få opskriften her
Onsdag: Æggekage med laks, squash og spinat – Få opskriften her
Torsdag: Tacoskaller med blomkål, cheddar-kikærter og pesto – Få opskriften her
