Helstegt kylling og flødekartofler med parmesan
Aftensmad

Helstegt kylling og flødekartofler med parmesan

af Emma Martiny 4. april 2019
Foto: Winnie Methmann
Den hele kylling bliver mør og saftig, og med flødekartofler til har du et lækkert fredagssmåltid. Her får du opskriften på helstegt kylling og flødekartofler med parmesan
1 t og 0 min 4 personer
Tid i alt 1 t og 30 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 hel kylling
  • olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

FLØDEKARTOFLER

  • 1 kg kartofler
  • 5 dl piskefløde
  • 100 g friskrevet parmesan
  • 1 tsk. friskrevet muskatnød
  • 1 håndfuld frisk timian
  • salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

  • 125 g blandet grøn salat

Opskrift - sådan laver du helstegt kylling og flødekartofler med parmesan 

  1. Tag kyllingen ud af køleskabet mindst 30 minutter før tilberedning. Tænd ovnen på 200°. Gnid kyllingen med olie, salt og peber, og sæt den på en rist med et fad under. Steg kyllingen i ovnen i 50-60 minutter, til kødet er gennemstegt, og skindet er sprødt.   2. FLØDEKARTOFLER: Skrub eller skræl kartoflerne, og skær dem i tynde skiver, gerne med et mandolinjern. Fordel dem i et ovnfast fad. Rør fløde, parmesan, muskatnød, timianblade, salt og peber sammen i en skål, og hæld blandingen over kartoflerne. Sæt fadet i ovnen i 40 minutter (sammen med kyllingen), til overfladen er flot gylden.   3. SERVERING: Skyl og tør salaten. Servér den helstegte kylling med flødekartofler og salat.   Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Salat med lakserillette og rugbrødschips - Få opskriften her

Tirsdag: Vietnamesiske pandekager med fyld (banh xeo) - Få opskriften her

Onsdag: Skipperlabskovs med lam og lynsyltet rødbede - Få opskriften her

Torsdag: Quinoatærte med blomkål og bacon - Få opskriften her

Læs også