Helstegt kylling med spidskålssalat og ærtedip
Aftensmad

Helstegt kylling med spidskålssalat og ærtedip

af Emma Martiny 15. maj 2019
Foto: Winnie Methmann
Servér en helstegt kylling med herligt grønt tilbehør, der smager af sol og forårsfornemmelser. Her får du opskriften på helstegt kylling med spidskålssalat og ærtedip
1 t og 0 min 4 personer
Tid i alt 1 t og 35 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 hel kylling
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt og peber

ÆRTEDIP

  • 300 g ærter fra frost
  • 1 fed hvidløg
  • 1 citron
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt og peber

SPIDSKÅLSSALAT

  • 2 dl sort quinoa
  • 1 spidskål
  • 2 spsk. olivenolie
  • ½ usprøjtet citron
  • 1 tsk. honning
  • 1 tsk. dijonsennep
  • salt og peber
  • 3 forårsløg
  • 1 moden avocado
  • 1 dl saltede mandler

Opskrift - sådan laver du helstegt kylling med spidskålssalat og ærtedip 

  1. Tag kyllingen ud af køleskabet mindst 30 minutter før tilberedning. Tænd ovnen på 200°. Gnid kyllingen med olie, salt og peber, og sæt den på en rist med et fad under. Steg kyllingen i ovnen i 50-60 minutter, til kødet er gennemstegt, og skindet er sprødt.   2. ÆRTEDIP: Optø ærterne. Pil og pres hvidløg. Blend ærter, hvidløg, citronsaft, olivenolie, salt og peber sammen med en stavblender, til det får en cremet konsistens.   3. SPIDSKÅLSSALAT: Kog quinoa efter anvisningen på pakken, og afkøl let. Snit spidskål helt fint, og læg det i en skål. Pisk en dressing sammen af olivenolie, citronskal og fintrevet citronsaft, honning, dijonsennep, salt og peber. Hæld dressingen over spidskålen, og knug dressingen ind i spidskålen med rene hænder. Vend quinoa sammen med spidskålen. Rens og snit forårsløg fint. Flæk avocadoen, og skær avocadokødet i tern. Hak mandlerne groft. Fordel forårsløg, avocado og mandler over salaten, og vend let rundt. Servér salaten med kylling og ærtedip.   Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Salat med and, rødbede og gedeost - Få opskriften her

Tirsdag: Ristet brød med laks, spinat og pocherede æg - Få opskriften her

Onsdag: Italiensk farsbrød med ovnkartofler og aioli - Få opskriften her

Torsdag: Quesadillas med cheddar, salsa og sorte bønner - Få opskriften her

Andre lækre opskrifter