Opskrift - sådan laver du helstegt kylling med spidskålssalat og ærtedip
1. Tag kyllingen ud af køleskabet mindst 30 minutter før tilberedning. Tænd ovnen på 200°. Gnid kyllingen med olie, salt og peber, og sæt den på en rist med et fad under. Steg kyllingen i ovnen i 50-60 minutter, til kødet er gennemstegt, og skindet er sprødt. 2. ÆRTEDIP: Optø ærterne. Pil og pres hvidløg. Blend ærter, hvidløg, citronsaft, olivenolie, salt og peber sammen med en stavblender, til det får en cremet konsistens. 3. SPIDSKÅLSSALAT: Kog quinoa efter anvisningen på pakken, og afkøl let. Snit spidskål helt fint, og læg det i en skål. Pisk en dressing sammen af olivenolie, citronskal og fintrevet citronsaft, honning, dijonsennep, salt og peber. Hæld dressingen over spidskålen, og knug dressingen ind i spidskålen med rene hænder. Vend quinoa sammen med spidskålen. Rens og snit forårsløg fint. Flæk avocadoen, og skær avocadokødet i tern. Hak mandlerne groft. Fordel forårsløg, avocado og mandler over salaten, og vend let rundt. Servér salaten med kylling og ærtedip.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Salat med and, rødbede og gedeost - Få opskriften her
Tirsdag: Ristet brød med laks, spinat og pocherede æg - Få opskriften her
Onsdag: Italiensk farsbrød med ovnkartofler og aioli - Få opskriften her
Torsdag: Quesadillas med cheddar, salsa og sorte bønner - Få opskriften her