Her får du opskriften på havtaske med ovnbagt ratatouille. En opskrift med smæk på smagen. Havtaske er perfekt hverdagsmad og lækker hovedret til gæstemenuen.
4 personer
DET SKAL DU BRUGE
600 g havtaske-filet
saft af 1 citron
4 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
OVNBAGT RATATOUILLE
1 aubergine
2 squash
1 rød peberfrugt
1 gul peberfrugt
500 g tomater på stilk
4 fed hvidløg
3-4 kviste timian
3-4 kviste rosmarin
1 bundt basilikum
4 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
1 dåse kikærter
Havtaske til middag er både sundt og lækkert. Og når du blander kikærter i din ratatouille, bliver den endnu mere sund og mættende og er herligt tilbehør til havtaske.
Opskrift - sådan laver du havtaske med ovnbagt ratatouille
Ovnbagt ratatouille: Skyl og rens grøntsagerne. Skær aubergine i store tern. Skær squash og peberfrugter i grove stykker. Læg alle grøntsagerne i en bradepande.
Skyl tomaterne med stilk, og læg dem ovenpå. Pil og halvér hvidløgene, og fordel dem rundt i bradepanden.
Hak timian, rosmarin og basilikum (gem lidt til pynt), og fordel det over grøntsagerne sammen med olie, salt og peber.
Skyl og afdryp kikærterne i en sigte. Fordel dem i bradepanden. Bag det hele i en 180° varm ovn i ca. 40 minutter.
Læg havtasken på en bageplade med bagepapir.
Pres citronsaft udover, og dryp med olivenolie. Krydr med salt og peber. Bag havtasken i ovnen i 12-15 minutter.
Drys krydderurter over havtasken, og servér med ratatouille.