Aftensmad

Hakkebøf med stegt spidskål og løvstikkekartofler

af Marie Melchior 22. juni 2015
Foto: Line Falck
Madplan for uge 25: Ugens tirsdagsopskrift er hakkebøf med stegt spidskål og løvstikkekartofler. Få opskriften her

Hakkebøf med stegt spidskål og løvstikkekartofler til 4 personer

Løvstikke har den karakteriske smag af selleri, som trænger ind i kartoflerne, når de koges.    Tid: 30 minutter.    DET SKAL DU BRUGE 600 g hakket oksekød 3 stilke timian salt og friskkværnet peber 1 spsk. olie + 1 spsk. smør til stegning   STEGT SPIDSKÅL ½ spidskål 1 rødløg 1 squash 1 spsk. olie + 1 spsk. smør til stegning 4 spsk. kapers   LØVSTIKKEKARTOFLER 500 g små kartofler 3-4 stilke løvstikke  

Opskrift - sådan laver du hakkebøf med stegt spidskål og løvstikkekartofler

  1. Form kødet til 4 hakkebøffer. Krydr med friskhakket timian, salt og peber. Steg bøfferne i olie og smør på en pande i 3-4 minutter på hver side, afhængig af tykkelse. Tag bøfferne af panden, og hold dem varme.   2. Stegt spidskål: Snit spidskål helt fint. Pil rødløg, og skær det i tynde både. Skyl squashen, og skær den i mindre stykker. Steg spidskål, rødløg og squash i olie og smør på en pande, til det netop falder sammen. Bland kapers i, og hold det varmt.   3. Løvstikkekartofler: Skrub kar-toflerne, og kog dem i en gryde med letsaltet vand og løvstikke i 12-15 minutter, til de er møre. Servér dem som tilbehør til hakkebøffer og stegt spidskål.  

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Marineret kylling med spidskålssalat og krydrede mandler – Få opskriften her

Onsdag: Stegt havtaskefilet og pasta med squash – Få opskriften her

Torsdag: Aspargestærte med bresaola og kartoffelsalat med oliven – Få opskriften her

Fredag: Kalveculotte med bønnesalat og bulgur med pesto – Få opskriften her

Få indkøbslisten til hele ugen her