gyros
Aftensmad

Gyros-kyllingewraps

af Emma Martiny 7. juni 2018
Foto: Winnie Methmann
Gyros er den græske udgave af kebab, og her får den en følgesvend i ”landsmanden” tzatziki. Her får du opskriften på gyros-kyllingewraps
4 personer
Tid i alt 25 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 500 g kyllingestrimler
  • 2 spsk. gyroskrydderi
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 spsk. olivenolie

TZATZIKI

  • 1 agurk
  • salt
  • 2 fed hvidløg
  • 3 dl græsk yoghurt 10 %
  • saft af ½ citron
  • friskkværnet peber

TIL SERVERING

  • 1 rødløg
  • 250 g tomater
  • 125 g blandet salat
  • 1 håndfuld mynteblade
  • 4 tortillawraps

Opskrift - sådan laver du gyros-kyllingewraps 

 

1. Vend kyllingestrimlerne i gyroskrydderi, salt, peber og olie, og lad det trække i køleskabet.   2. TZATZIKI: Skyl agurken, og riv den groft. Drys med en smule salt, og afdryp agurken i en sigte. Pil og pres hvidløg, og rør det sammen med yoghurt, citronsaft og peber. Pres den sidste væde fra agurken med hænderne, og vend den i yoghurten.   3. Steg de gyrosmarinerede kyllingestrimler på en pande ved høj varme.   4. SERVERING: Pil og skær rødløget i tynde både. Skyl tomaterne, og skær dem i skiver. Skyl og tør salaten. Hak mynten groft. Fordel kylling, rødløg, tomatskiver, mynte, salat og tzatziki i en stribe i midten af hver tortillawrap, og rul dem sammen.   TIP: Lav dit eget gyroskrydderi ved at blande koriander, spidskommen, paprika, hvidløgspulver, tørret oregano, timian, kanel og en smule chili.    Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Dampet rødspætte med sød kartoffelmos og hvidvinssauce – Få opskriften her

Onsdag: Fladbrøds-pizza med asparges og mozzarella – Få opskriften her

Torsdag: Cannelloni al forno med ristet squashsalat – Få opskriften her

Fredag: Bøf med nye kartofler og rabarbersalat – Få opskriften her