Gullaschsuppe
Aftensmad

Gullaschsuppe

af Emma Martiny 8. marts 2018
Foto: Nina Malling
Denne kraftfulde og krydrede suppe er blevet spist i Ungarn siden middelalderen – og med god grund. Her får du opskriften på gullaschsuppe

Gullaschsuppe

Tid: 30 minutter. Simretid: 2 timer Antal personer: 4   DET SKAL DU BRUGE 100 g bacon i et helt stykke 500 g oksebov 2 løg 3 fed hvidløg 500 g blandede kartofler og rodfrugter, f.eks. gulerødder, persillerødder, knoldselleri  
  salt og friskkværnet peber 2 spsk. sød paprika 1 tsk. røget paprika 1 tsk. stødt spidskommen  1 dåse hakkede tomater 70 g tomatpuré 7½ dl oksebouillon  2 laurbærblade 1 rød peberfrugt 1 dl piskefløde  
  TIL SERVERING bredbladet persille cremefraiche 18 % godt brød   PRØV OGSÅ: Kartoffel-porre-suppe  

Opskrift - sådan laver du gullaschsuppe

  1. Skær bacon i tern, og steg dem sprøde i en stor gryde. Lad dem afdryppe på fedtsugende papir. Skær oksebov i 2 cm store tern. Brun oksekødet i baconfedtet i gryden. Pil og hak løg, og pil og pres hvidløg. Lad løg og hvidløg svitse med i gryden. Skræl rodfrugterne, skær dem i tern, og tilsæt dem sammen med salt, peber, begge typer paprika og spidskommen. Lad det svitse i 5 minutter. Hæld hakkede tomater, tomatpuré, bouillon og laurbærblade i gryden, og rør rundt. Læg låg på, og lad suppen simre i 2 timer. Rens peberfrugt, skær den i strimler, og tilsæt sammen med fløde. Lad suppen simre i yderligere 30 minutter. Tilsæt bacon, og smag til med salt og peber.   2. SERVERING: Skyl og hak persille. Top suppen med cremefraiche og persille, og servér med lunet brød.   Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Fritata med kartofler og sprød chorizo – Få opskriften her

Tirsdag: Honning-dijon-kyllingelår med jordskokker og druer – Få opskriften her

Onsdag: Fransk galette med skinke og ost – Få opskriften her

Torsdag: Wok med nudler, squash og tigerrejer – Få opskriften her