Gulerodssuppe med sort quinoa
Aftensmad

Gulerodssuppe med sort quinoa

af Emma Martiny 27. september 2018
Foto: Winnie Methmann
Quinoa er sundt knas og fremragende topping til din suppe, så grib skeen og nyd den orangefarvede hyggemad bid for bid. Her får du opskriften på gulerodssuppe med sort quinoa
4 personer
Tid i alt 25 min

DET SKAL DU BRUGE

  • ½ kg gulerødder
  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 4-5 cm frisk ingefær
  • 1 spsk. smør til stegning
  • 1 l grøntsags- eller hønsebouillon
  • 2 dl piskefløde
  • salt og friskkværnet peber

TILBEHØR

  • 2 dl sort quinoa

TIL SERVERING

  • 1 dl cremefraiche 18 %
  • frisk basilikum

Opskrift - sådan laver du gulerodssuppe med sort quinoa 

 

1. Skræl gulerødder, og skær dem i skiver. Steg dem i smør i en gryde. Pil og hak løg groft. Pil og pres hvidløg. Skræl og riv ingefær fint. Steg løg, hvidløg og ingefær sammen med gulerødderne, indtil løgene er klare. Tilsæt bouillon, og lad suppen simre i 15 minutter, indtil gulerødderne er helt møre.   2. TILBEHØR: Skyl quinoa i en sigte, og kog den i en gryde med 4 dl letsaltet vand i ca. 20 minutter.   3. Blend suppen med en stavblender, og rør fløde i. Smag til med salt og peber   4. SERVERING: Anret suppen i skåle, og top med cremefraiche, quinoa og basilikumblade.  

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Frisk pasta med laks og spinat – Få opskriften her

Tirsdag: Bygkernesalat med hasselback-butternut og brunet smør - Få opskriften her

Torsdag: Thai beef-bowl med mango - Få opskriften her

Fredag: Coq au vin med kartoffelmos - Få opskriften her

 

Andre lækre opskrifter