Gulerodssuppe med persilleolie og yoghurt
Aftensmad

Gulerodssuppe med persilleolie og yoghurt

af Gitte Heidi Rasmussen 12. december 2018
Foto: Betina Hastoft
Her har årstidens grøntsager fået selskab af julens krydderier. Prøv den cremede gulerodssuppe med masser af smag. Her får du opskriften på gulerodssuppe med persilleolie og yoghurt
2 personer
Tid i alt 30 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 tsk. hel spidskommen
  • ½ tsk. kardemommefrø
  • ½ tsk. fennikelfrø
  • 1 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 1 tsk. olivenolie
  • 650 g skrællede gulerødder
  • ¾ liter bouillon
  • Salt og peber
  • 1 spsk. hakket persille
  • 2 tsk. olivenolie
  • 2 tsk. græsk yoghurt 2 %
  • 150 g groft brød

Opskrift - sådan laver du gulerodssuppe med persilleolie og yoghurt

  1. Steg spidskommen, kardemommefrø og fennikelfrø på en tør pande, til krydderierne popper.   2. Sautér finthakket hvidløg og løg i olien.   3. Tilsæt gulerødder i skiver og sautér endnu et par min.    4. Hæld bouillon ved og lad det simre for svag varme under låg i 20 min., til gulerødderne er møre.   5. Blend suppen og smag den til med salt og peber.   6. Rør persillen sammen med 2 tsk. olie.   7. Servér suppen rygende varm med persilleolie og græsk yoghurt på og med brød til.    Energi pr. person: 423 kcal. Fordelt på: fedt 23 % protein 14 % kulhydrat 63 %   PRØV OGSÅ: Grøntsagssuppe emd ristede kikærter