Aftensmad

Gulerodssuppe med linser og gedeostcreme

af Susanne Palmqvist 17. februar 2022
Foto:Henrik Freek Christensen
Denne uges hverdagsopskrifter er skønne retter uden kød. Her får du opskriften på gulerodssuppe med linser og gedeostcreme
4 personer

GULERODSSUPPE

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 frisk rød chili
  • 20 g frisk ingefær
  • 125 g knoldselleri
  • 400 g gulerødder
  • 1 dl røde linser
  • 25 g smør + 1 spsk. olie til stegning
  • 1 spsk. stødt koriander
  • ca. 1 l god bouillon (f.eks. hønse- eller grøntsagsbouillon)
  • salt og friskkværnet peber
  • citronsaft

GEDEOSTCREME

  • 100 g frisk, cremet gedeost (f.eks. Chavroux i bæger)
  • lidt frisk ingefær

TIL SERVERING

  • frisk koriander
  • godt brød

Lun og lækker gulerodssuppe. Røde linser skal ikke sættes i blød – de skifter farve til gul ved kogning.

1. Gulerodssuppe: Pil og hak løg og hvidløg. Rens chilien, og hak den fint. Skræl ingefæren, og riv den. Skræl knoldselleri og gulerødder, og skær dem i mindre stykker. Skyl linserne i koldt vand, og lad dem dryppe af i en sigte. Varm smør og olie op i en stor gryde, og steg løg, hvidløg, chili og halvdelen af ingefæren, uden at det tager farve. Tilsæt koriander, og steg et øjeblik. Tilsæt knoldselleri og gulerødder, og lad det stege med i 1-2 minutter. Rør linser og bouillon i, og kog det op. Lad suppen småkoge under låg i ½ time, til det hele er mørt. Blend suppen med en stavblender direkte i gryden. Varm suppen op igen, og smag den til med salt, peber, citronsaft og evt. den sidste halvdel af den revne ingefær. Tilsæt mere vand eller bouillon, hvis suppen er for tyk.

 

2. Gedeostcreme: Rør gedeost sammen med lidt friskrevet ingefær, og servér det til gulerodssuppe sammen med et drys frisk koriander og brød.

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Omelet med indiske grøntsager – Få opskriften her

Majsbøffer med coleslaw og grøn salat – Få opskriften her

Risotto med svampe og gorgonzola – Få opskriften her

Tortellini med porrer, spinat og valnødder – Få opskriften her