Aftensmad

Gulerodssuppe med kokosmælk

26. september 2011
af Louise Dandanell Ørsted
Foto: Bjørn Jakobsen.
Rodfrugter: Cremet suppe med kokosmælk og gulerødder, der virker både asiatisk og nordisk.

Cremet suppe med kokosmælk og gulerødder, der virker både asiatisk og nordisk.

Gulerodssuppe med kokosmælk (tid: ca. 35 min.)

Skøn suppe, der med kokosmælk og koriander er lidt asiatisk, men som gulerødderne gør meget nordisk.

Ingredienser Fremgangsmåde 500 g gulerødder200 g løg50 g ingefærFedtstof til stegning¾ l suppe eller bouillon1 dåse kokosmælkEvt. frisk koriander

 

Rengør gulerødderne og skær dem i skiver.

Pil løgene og skær skrællen af ingefæren. Hak løg og ingefær fint.

Sauter gulerødder, løg og ingefær i varmt fedtstof i en gryde i ca. 5 min.

Hæld bouillon ved og lad det simre, til gulerødderne er møre.

Blend suppen og hæld den tilbage i gryden.

Hæld kokosmælk i suppen - gem en smule til servering.

Lad suppen koge igennem et par min. Smag til med salt og peber.

Hæld suppen op i tallerkener, dryp lidt kokosmælk i og pynt evt. med koriander.

Smuk luksus til køkkenet

Smukt håndlavet spækbræt i oliventræ,som bliver flottere med tiden.

250 kr. fra Kasamia

Køb i SØNDAGs webshop

Hvad synes du om denne opskrift?

Giv et antal stjerner oppe i venstre hjørne og/eller kommentér og bidrag gerne til opskriften i kommentarfeltet forneden.

5 fantastiske opskrifter med sæsonens lækre rodfrugter.

Gulerodssuppemed kokosmælk Rullet rødbede Kyllinggryde medrødder og bønner Kotelet medrødder i hyld ogjordskokkepuré Små rodbrødmed valnødder