Gulerodssuppe er budgetvenlig og har en rund og fyldig smag. Her får du opskriften på gulerodssuppe med ingefær og rugbrødsknas.
5 min4 personer
Tid i alt 25 min
DET SKAL DU BRUGE
2 løg
2 fed hvidløg
1 cm frisk ingefær
1 spsk. olivenolie
½ kg gulerødder
1 tsk. gurkemeje
1 tsk. spidskommen
salt og friskkværnet peber
7 dl hønsebouillon
1 dl piskefløde
RUGBRØDSKNAS
4 skiver rugbrød
1 spsk. olivenolie
1 knsp. salt
TIL SERVERING
bredbladet persille
kerner af ½ granatæble
cremefraiche 18 %
Gulerodssuppe
Pil og hak løg og hvidløg. Skræl og riv ingefær fint. Svits det sammen i olie i en gryde. Skræl gulerødder, og skær dem i ½ cm tykke skiver. Lad dem stege med i gryden. Tilsæt krydderier, og lad dem svitse, til de begynder at dufte. Hæld bouillon i gryden, og lad det koge i 15 minutter, til gulerødderne er helt møre. Blend suppen i en blender eller med en stavblender. Varm den op i gryden sammen med fløde, og smag til.
RUGBRØDSKNAS: Tænd ovnen på 200°. Hak rugbrødet til grove krummer. Vend med olie og salt, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Rist dem i ovnen i 5 minutter, til de er gyldne og sprøde.
SERVERING: Skyl og hak persillen. Top suppen med rugbrødsknas, granatæblekerner, persille og cremefraiche.