gulerodssuppe
Aftensmad

Gulerodssuppe med ingefær og rugbrødsknas

af Emma Martiny 28. marts 2022
Foto: Nina Malling
Gulerodssuppe er budgetvenlig og har en rund og fyldig smag. Her får du opskriften på gulerodssuppe med ingefær og rugbrødsknas.
5 min 4 personer
Tid i alt 25 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 cm frisk ingefær
  • 1 spsk. olivenolie
  • ½ kg gulerødder
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 1 tsk. spidskommen
  • salt og friskkværnet peber
  • 7 dl hønsebouillon
  • 1 dl piskefløde

RUGBRØDSKNAS

  • 4 skiver rugbrød
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 knsp. salt

TIL SERVERING

  • bredbladet persille
  • kerner af ½ granatæble
  • cremefraiche 18 %

Gulerodssuppe

  1. Pil og hak løg og hvidløg. Skræl og riv ingefær fint. Svits det sammen i olie i en gryde. Skræl gulerødder, og skær dem i ½ cm tykke skiver. Lad dem stege med i gryden. Tilsæt krydderier, og lad dem svitse, til de begynder at dufte. Hæld bouillon i gryden, og lad det koge i 15 minutter, til gulerødderne er helt møre. Blend suppen i en blender eller med en stavblender. Varm den op i gryden sammen med fløde, og smag til.
  2. RUGBRØDSKNAS: Tænd ovnen på 200°. Hak rugbrødet til grove krummer. Vend med olie og salt, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Rist dem i ovnen i 5 minutter, til de er gyldne og sprøde.
  3. SERVERING: Skyl og hak persillen. Top suppen med rugbrødsknas, granatæblekerner, persille og cremefraiche.