Skriv søgeord
Aftensmad
Gulerodssuppe med ingefær og rugbrødsknas
28. marts 2022
af Emma Martiny
Foto: Nina Malling
Gulerodssuppe er budgetvenlig og har en rund og fyldig smag. Her får du opskriften på gulerodssuppe med ingefær og rugbrødsknas.
5 min
4 personer
Tid i alt 25 min
DET SKAL DU BRUGE
2 løg
2 fed hvidløg
1 cm frisk ingefær
1 spsk. olivenolie
½ kg gulerødder
1 tsk. gurkemeje
1 tsk. spidskommen
salt og friskkværnet peber
7 dl hønsebouillon
1 dl piskefløde
RUGBRØDSKNAS
4 skiver rugbrød
1 spsk. olivenolie
1 knsp. salt
TIL SERVERING
bredbladet persille
kerner af ½ granatæble
cremefraiche 18 %
Opskrift - Sådan laver du gulerodssuppe med ingefær og rugbrødsknas
Pil og hak løg og hvidløg. Skræl og riv ingefær fint. Svits det sammen i olie i en gryde.
Skræl gulerødder, og skær dem i ½ cm tykke skiver. Lad dem stege med i gryden. Tilsæt krydderier, og lad dem svitse, til de begynder at dufte.
Hæld bouillon i gryden, og lad det koge i 15 minutter, til gulerødderne er helt møre. Blend suppen i en blender eller med en stavblender.
Varm den op i gryden sammen med fløde, og smag til.
RUGBRØDSKNAS:
Tænd ovnen på 200°. Hak rugbrødet til grove krummer. Vend med olie og salt, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Rist dem i ovnen i 5 minutter, til de er gyldne og sprøde.
SERVERING:
Skyl og hak persillen. Top suppen med rugbrødsknas, granatæblekerner, persille og cremefraiche.
Læs også
Aftensmad
Serranosvøbte koteletter i fad
Læs også
Aftensmad
Æggekage med chorizo og græskar
Læs også
Aftensmad
Kartoffelporre-suppe
Læs også
Aftensmad
Nem og lækker ramen – ramensuppe med bøf og æg
suppe
gulerodssuppe
Andre lækre opskrifter
Aftensmad
Aftensmad
Andebryst med karamelliserede løg, æbler og pebersauce
Aftensmad
Aftensmad
Tomatrelish
Aftensmad
Aftensmad
Nem og lækker ramen – ramensuppe med bøf og æg
Aftensmad
Aftensmad
Butter chicken med naanbrød og raita-dip
Læs også