Aftensmad

Gulerodssuppe med flade brød

10. marts 2014
af Beagle Iuel-Brockdorff
Foto: Bjørn Jakobsen
Gulerodssuppe med flade brød er dejlig, nærende og sund mad med orientalske undertoner. Få opskriften her

Gulerodssuppe er en lækker, krydret og mættende suppe. Du kan komme andre grøntsager i, hvis du vil.

Lav fordejen til brødene dagen før. Selve dejen skal hæve i 2, gerne 3 timer. Til gengæld skal brødene kun bages i 8-10 min.

Gulerodssuppe med flade brød

2 pers.Tid: Ca. 35 min. for suppen + hævetid for brødet.

Det skal du brugeFordej:1 dl vand5 g gær150 g hvedemel

Dej:10 g gær1½ dl yoghurt1 tsk saltCa. 225 g hvedemelSesamfrø til pynt

Gulerodssuppe:Lidt smør1 løg450-500 g gulerødder1 mellemstor kartoffel, ca. 100 gCa. 6 dl vandSalt, peberLidt spidskommen, koriander og sambal oelekCitronsaftYoghurtKoriander eller persille

Har du hørt om verdens bedste brød? Det er langtidshævet brød bagt i gryde. Super nemt og lækker og perfekt at servere til en god, varm suppe. Få opskriften her

Sådan laver du de flade brødRør lunkent vand, gær og mel sammen, dæk med film og lad det stå ved stuetemperatur til næste dag.

Lun yoghurten i 30 sek. i mikroovnen og rør i fordejen sammen med det øvrige. Ælt sammen og lad dejen hæve i ca. 2-3 timer.

Tænd ovnen på 250 grader. Del dejen i 4 dele, som hver rulles i lidt sesamfrø på et meldrysset bord til aflange brød. Læg på bagepapir og bag i den varme ovn i 8-10 min., til de er hævede og gyldne. Læg i et rent viskestykke til servering.

Sådan laver du gulerodssuppeKom lidt smør i en stor gryde og tilsæt hakket løg og skrællede gulerødder og kartoffel, skåret i små stykker. Damp lidt og kom vand og krydderier i. Lad din gulerodssuppe koge i ca. 15 min., til grøntsagerne er møre.

Blend den varme gulerodssuppe, kog op og fortynd den evt. Smag til og server med yoghurt, grønt og flade brød.

Prøv også den populære opskrift på skøn jordskokkesupper fra Claus Meyer

Var det noget med en chokoladedessert? Klik dig igennem galleriet med 25 fristende opskrifter med chokolade