Aftensmad

Gulerodssuppe

2. august 2010
af Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Ugens torsdagsopskrift er gulerodssuppe. Få opskriften her

Gulerodssuppe til 2 personer:

300 g gulerødder i skiver100 g kartofler i terningerlidt olie til stegning1 løg i terninger3 fed hvidløg i skiver1 spsk. revet ingefær8 dl grøntsagsbouillon (gerne fra Herbamare)½ dl piskeflødelidt citronsaftsalt og peber

Endvidere:

lidt hakket persilletynde skiver rødløgtynde strimler økologisk citronskallidt citronsaft1 tsk. flydende honning

Sådan gør du:

Sautér gulerødder og kartofler i lidt olie i en varm gryde. Det skal ikke tage farve, men må gerne sautere i 5-10 minutter under omrøring. Kom løg, hvidløg og ingefær på, og lad det varme med i et minut eller to. Hæld bouillonen på, og lad din gulerodssuppe koge under låg i 20 minutter, eller til grøntsagerne er helt møre. Blend din gulerodssuppe med stavblender, og kom fløden på. Kog igen i 5 minutter, og smag til med salt og peber og en smule citron.Vend plukket persille, ultra tynde skiver rødløg og citronskal med lidt citronsaft og honning. Anret gulerodssuppe i varme skåle, toppet med persille og løg.