Mad
2. august 2018

Grøntsagssuppe med ristede kikærter

En god suppe er ikke kun forbeholdt kolde vinterdage. Det smager også fantastisk om sommeren. Her får du opskriften på grøntsagssuppe med ristede kikærter
Af: Pia Andreassen
Grøntsagssuppe med ristede kikærter

Foto: Martin Tanggaard

En god suppe er ikke kun forbeholdt kolde vinterdage. Det smager også fantastisk om sommeren. Her får du opskriften på grøntsagssuppe med ristede kikærter
2 personer
Tid i alt 30 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 løg
  • 1-2 fed hvidløg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2-3 tsk. røget paprika
  • 1 tsk. oregano
  • 1-2 tsk. stødt spids-kommen
  • 1 tsk. stødt koriander
  • Salt og peber
  • 1 lille squash
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 ds. hakkede tomater
  • 3 dl grøntsagsbouillon
  • 1 ds. kogte kikærter (drænet)
  • Evt. yoghurt naturel
  • Ca. 2 spsk. hakket persille

TILBEHØR

  • Naanbrød
Annonce

Opskrift - sådan laver du grøntsagssuppe med ristede kikærter

1. Pil og hak løget og klar det i 1 spsk. olie. Pres hvidløgene og kom dem op til løgene sammen med paprika, oregano, spidskommen, koriander, salt og peber. Lad det stege ca. 1 min. under omrøring. 2. Skær squash og peberfrugt i tern og kom dem i gryden. Hæld hakkede tomater og bouillon ved. Lad suppen simre under låg i 6-8 min. Smag til med krydderier. 3. Skyl kikærterne og dup dem tørre. Steg dem sprøde i resten af olien. Smag dem til med spidskommen, paprika, salt og peber. 4. Hæld suppen i skåle og pynt med kikærter, yoghurt og hakket persille. PRØV OGSÅ: Cremet og let blomkålssuppe
Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.