Aftensmad

Grøn thai-suppe med rejer

af Susanne Palmqvist 23. februar 2010
Foto: Anders Schønnemann
Bestem selv styrken med currypastaen, men lidt ad gangen, for den er ret stærk. Rejerne kan nemt undværes, men passer fint til
4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 løg, finthakket
  • 1 kartoffel i terninger
  • 2 fed hakket hvidløg
  • 5 cm friskrevet ingefær
  • 2 spsk. olie
  • 1-2 tsk. grøn currypasta (f.eks. Blue Dragon)
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 6 dl grøntsags- eller hønsebouillon
  • 200 g frisk broccoli
  • Ca. 3 dl kokosmælk
  • Salt og peber
  • Lime- eller citronsaft
  • 1 bakke babyspinat
  • Ca. 125 g frosne, optøede rejer
  • Friskhakket koriander eller persille

Gør alle grøntsagerne i stand: Hak løg, kartoffel og hvidløg, og riv ingefæren. Del broccolien i små buketter, og hold den for sig. Skyl og slyng spinaten. Varm olien op, og svits de første ting i et par minutter. Rør currypasta og spidskommen i. Hæld bouillon på, og kog i 5 minutter.

Kom broccoli i, og kog i 10 minutter. Blend suppen, og rør kokosmælk i. Kog den op, og smag suppen til med mere krydderi og citroneller limesaft. Kom spinaten i, og lad det akkurat koge op. Sluk, og blend suppen igen. Kom de optøede rejer i, varm dem akkurat igennem, og drys med hakkede krydderurter.

Se også:

Karrysuppe med kylling Krydret suppe med kikærter Rodfrugtssuppe med porrefritter