Opskrift - sådan laver du grøn shakshuka
1. Pil løg og hvidløg, og hak dem fint. Skyl squash, og skær dem i små tern. Steg løg, hvidløg og squash i olie på en stor pande med låg på. Tilsæt paprika, spidskommen, salt og peber, og steg videre, indtil grøntsagerne begynder at tage farve. Skær korianderbladene fra stilkene – hak stilkene fint, og gem bladene til servering. Tilsæt stilkene, og vend rundt. Skyl spinaten, og vend den i retten lidt efter lidt, efterhånden som den falder sammen. Tilsæt ærter, og vend rundt. Skub grøntsagsblandingen ud til siderne med en ske, så der dannes et hul i midten. Slå et æg ud i hullet. Gør det samme med de resterende æg, og læg derefter låg på panden. Lad retten simre i ca. 10 minutter, indtil æggehviderne er faste og blommerne stadig flydende.
2. SERVERING: Smuldr feta over panden, drys med korianderblade, og servér straks med groft brød.
TIP: Shakshuka serveres ofte med hvedebrød eller pita og nydes direkte fra panden.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Pasta med svampe og kylling – Få opskriften her
Onsdag: Tunburger med spidskålsslaw – Få opskriften her
Torsdag: Vegetarisk peanut-curry med aubergine og søde kartofler – Få opskriften her
Fredag: Forloren hare med bagte rodfrugter – Få opskriften her