Aftensmad

Grillet vagtel med haricots verts

af Susanne Palmqvist 6. maj 2010
Foto: Anders Schønnemann
Vagtler er en meget delikat lille fugl med lyst og magert kød, og der er mere kød på, end du måske tror. Denne tilberedningsmåde kaldes også ”grappodine”, som betyder frø. Jeg synes, det gør den nem både at stege og spise. Du kan stege små poussiner på samme måde

(4 personer)4 friske vagtler2 spsk. olivenoliesaft af ½ citronkværnet peber2 stilke frisk hakket rosmarin400-500 g friske grønnebønner8 fed hvidløg2-3 tykke skiver bacon(ca. 100 g)saltTILBEHØR:flutesRens vagtlerne, og fjern rester af fjer. Klip på begge sider af rygraden, så fuglen kan åbnes, og rens den indeni med køkkenrulle. Læg den på bordet med skindsiden opad, og tryk den flad på brystbenet. Bland olie, citron, peber og skyllet, hakket rosmarin, og gnid det på vagtlerne. Lad dem trække i 1-3 timer. Drys med salt, og gril dem, gerne på en grillpande, i ca. 6-8 minutter på hver side. Mærk i låret, om de er gennemstegt.Nip bønnerne, og blanchér dem i kogende vand i 4 minutter. Lad dem dryppe af. Pil og halvér hvidløgene. Skær baconen i strimler. Steg bacon og hvidløg i ca. 5 minutter. Kom bønnerne ved, og steg videre, til de er tilpas møre. Krydr med salt og peber og evt. hakket rosmarin. Servér vagtlerne oven på bønnerne. Husk servietter!RELEVANTE LINKS

Vin fra Loire