

Grillet laks med polenta og jordbærsalsa
DET SKAL DU BRUGE
- 4 laksefileter
- salt og friskkværnet peber
- 1 bundt grønne asparges
- olivenolie
- ½ bøtte ærteskud
GRILLET POLENTA
- 1¼ l vand
- 250 g polenta (majsgryn)
- 1 dl friskrevet parmesan
- salt og friskkværnet peber
JORDBÆRSALSA
- 200 g friske jordbær
- 1 lille rødløg
- 1 håndfuld basilikum
- 2 spsk. balsamicoeddike
- 1 spsk. olivenolie
- 1 tsk. honning
- salt og friskkværnet peber
Afkøling, polenta: Mindst 3 timer
1. GRILLET POLENTA: Bring vandet i kog, og hæld polentagryn i, mens du pisker. Lad det koge i ca. 15 minutter under låg, indtil grøden bliver sej og cremet. Tilsæt parmesan, og smag til med salt. Hæld polentaen i et fad, og stil den på køl i mindst 3 timer, så den stivner.
2. JORDBÆRSALSA: Skyl jordbærrene, og skær dem i små tern. Pil rødløg, og hak det fint. Hak basilikum fint. Bland jordbær, rødløg og basilikum i en skål, og hæld balsamico, olie og honning over. Vend rundt, og smag til med salt og peber.
3. GRILLET POLENTA, FORTSAT: Skær polentaen ud i trekanter. Pensl stykkerne med olie, krydr med salt og peber, og steg dem på en (grill)pande i ca. 10 minutter på hver side.
4. Krydr laksefileterne med salt og peber, og steg dem på en (grill)pande i ca. 4 minutter på hver side. Skyl asparges, og knæk den tørre ende af. Pensl aspargesene med olie, og steg dem i 2-3 minutter på en (grill)pande. Pynt laks og asparges med ærteskud, og servér med grillet polenta og jordbærsalsa.