laks
Aftensmad

Grillet laks med polenta og jordbærsalsa

af Emma Martiny 26. april 2022
Foto: Nina Malling,skovdalnordic.com
Når polentagrød afkøles, stivner den, så den kan skæres ud og ristes sprød. Kog gerne grøden om morgenen eller aftenen før, så maden kan komme hurtigt på bordet. Her får du opskriften på grillet laks med polenta og jordbærsalsa
4 personer
Tid i alt 40 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 4 laksefileter
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 bundt grønne asparges
  • olivenolie 
  • ½ bøtte ærteskud

GRILLET POLENTA

  • 1¼ l vand
  • 250 g polenta (majsgryn)
  • 1 dl friskrevet parmesan 
  • salt og friskkværnet peber

JORDBÆRSALSA

  • 200 g friske jordbær
  • 1 lille rødløg
  • 1 håndfuld basilikum 
  • 2 spsk. balsamicoeddike
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. honning
  • salt og friskkværnet peber

Afkøling, polenta: Mindst 3 timer

1. GRILLET POLENTA: Bring vandet i kog, og hæld polentagryn i, mens du pisker. Lad det koge i ca. 15 minutter under låg, indtil grøden bliver sej og cremet. Tilsæt parmesan, og smag til med salt. Hæld polentaen i et fad, og stil den på køl i mindst 3 timer, så den stivner.

2. JORDBÆRSALSA: Skyl jordbærrene, og skær dem i små tern. Pil rødløg, og hak det fint. Hak basilikum fint. Bland jordbær, rødløg og basilikum i en skål, og hæld balsamico, olie og honning over. Vend rundt, og smag til med salt og peber.

3. GRILLET POLENTA, FORTSAT: Skær polentaen ud i trekanter. Pensl stykkerne med olie, krydr med salt og peber, og steg dem på en (grill)pande i ca. 10 minutter på hver side.

4. Krydr laksefileterne med salt og peber, og steg dem på en (grill)pande i ca. 4 minutter på hver side. Skyl asparges, og knæk den tørre ende af. Pensl aspargesene med olie, og steg dem i 2-3 minutter på en (grill)pande. Pynt laks og asparges med ærteskud, og servér med grillet polenta og jordbærsalsa.