Aftensmad

Grillet laks med limesalt og dampede grøntsager

af Marie Melchior 28. april 2014
Foto: Line Falck
Denne uges hverdagsopskrifter byder på lækre vietnamesiske grillretter. Her får du opskriften på grillet laks med limesalt og dampede grøntsager

Grillet laks med limesalt og dampede grøntsager til 4 personer (30 min)

Hvis det ikke er vejr til at grille, steger du selvfølgelig bare laksen på en almindelig pande eller grillpande.

INGREDIENSER 4 laksefilete   DAMPEDE GRØNTSAGER 1 bundt grønne  asparges 1 bundt forårsløg 200 g sugarsnaps   LIMESALT 1 spsk. salt ½ frisk rød chili 1 limefrugt  

Opskrift - sådan laver du grillet laks med limesalt og dampede grøntsager

  1. Steg laksefileterne med skindsiden nedad på en varm grill i 5-6 minutter. Vend dem, og steg dem i 2-3 minutter på den anden side.   2. Dampede grøntsager: Bræk enderne af aspargeserne. Rens forårsløgene. Skyl sugarsnaps. Damp alle grøntsagerne i en gryde med kogende vand i 3-4 minutter.   3. Limesalt: Hæld salt i en lille skål. Flæk chilien, fjern kernerne, og hak chilien fint. Drys den hakkede chili over saltet i skålen. Halvér limefrugten; pres saften fra den ene halvdel over saltet, og rør rundt med en spisepind. Placér den anden halvdel af limefrugten ved saltet som pynt. Servér den grillede laks med dampede grøntsager, og stil limesalt frem på bordet, så man selv kan krydre maden under måltidet.  

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Grillet kyllingespyd med sursød agurkesalat - Få opskriften her

Baguette med grillet oksekød - Få opskriften her

Grillede ribben med rissalat og limedressing - Få opskriften her

Grillede frikadeller med risnudler og gulerodsdip - Få opskriften her