Grillet laks med limesalt og dampede grøntsager til 4 personer (30 min)
Hvis det ikke er vejr til at grille, steger du selvfølgelig bare laksen på en almindelig pande eller grillpande.
INGREDIENSER
4 laksefilete
DAMPEDE GRØNTSAGER
1 bundt grønne
asparges
1 bundt forårsløg
200 g sugarsnaps
LIMESALT
1 spsk. salt
½ frisk rød chili
1 limefrugt
Opskrift - sådan laver du grillet laks med limesalt og dampede grøntsager
1. Steg laksefileterne med skindsiden nedad på en varm grill i 5-6 minutter. Vend dem, og steg dem i 2-3 minutter på den anden side.
2. Dampede grøntsager: Bræk enderne af aspargeserne. Rens forårsløgene. Skyl sugarsnaps. Damp alle grøntsagerne i en gryde med kogende vand i 3-4 minutter.
3. Limesalt: Hæld salt i en lille skål. Flæk chilien, fjern kernerne, og hak chilien fint. Drys den hakkede chili over saltet i skålen. Halvér limefrugten; pres saften fra den ene halvdel over saltet, og rør rundt med en spisepind. Placér den anden halvdel af limefrugten ved saltet som pynt. Servér den grillede laks med dampede grøntsager, og stil limesalt frem på bordet, så man selv kan krydre maden under måltidet.
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Grillet kyllingespyd med sursød agurkesalat - Få opskriften her
Baguette med grillet oksekød - Få opskriften her
Grillede ribben med rissalat og limedressing - Få opskriften her
Grillede frikadeller med risnudler og gulerodsdip - Få opskriften her