risotto
Aftensmad

Græskar-risotto med salvie og pinjekerner

af Emma Martiny 21. februar 2022
Foto: Nina Malling
Sprøde pinjekerner, aromatisk salvie og græskarrets sødme er en himmelsk kombination. Her får du opskriften på græskar-risotto med salvie og pinjekerner
4 personer
Tid i alt 35 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 løg 
  • 2 fed hvidløg
  • smør til stegning
  • salt og friskkværnet peber
  • 4 dl risottoris
  • 2 dl hvidvin 
  • 7½ dl hønse- eller grøntsagsbouillon 
  • 50 g parmesan

GRÆSKARPURÉ

  • ½ hokkaidogræskar
  • 2 spsk. smør

TIL SERVERING

  • 30 g pinjekerner
  • 1 spsk. smør til stegning
  • 1 håndfuld frisk salvie
  • salt
  • friskrevet parmesan

1. GRÆSKARPURÉ: Skær skrællen af græskarret, fjern kernerne, og skær græskarkødet i små tern. Kog dem i vand i ca. 15 minutter, til de er helt møre. Hæld vandet fra. Blend græskartern og smør til en helt glat puré med en stavblender.

 

2. Pil og hak løget fint. Pil og pres hvidløg. Svits løg og hvidløg i smør i en gryde, til løgene bliver klare. Krydr med salt og peber, og vend rundt. Skyl risene i en sigte, og bland dem med løgene i gryden. Hæld hvidvin over, og kog, indtil væden er fordampet. Tilsæt varm bouillon, lidt ad gangen, så risene hele tiden kun er akkurat dækkede. Lad dem simre, til de er møre og har en lille, lidt hårdere kerne. Tilsæt græskarpuré og friskrevet parmesan, og rør rundt. Lad risottoen simre, til den får en cremet konsistens.

 

3. SERVERING: Rist pinjekernerne let på en tør pande, og stil dem til side. Smelt smør på panden, og rist salviebladene, til de bliver sprøde. Drys en smule salt og friskrevet parmesan over. Pynt risottoen med pinjekerner og salvie, og servér straks.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Fiskefrikadeller med ovnkartofler og appelsinråkost – Få opskriften her

Onsdag: Lun linsesalat med pære, bacon og gorgonzola – Få opskriften her

Torsdag: Chicken tikki marsala – Få opskriften her

Fredag: Pulled chili con carne – Få opskriften her