

Græskar-risotto med salvie og pinjekerner
DET SKAL DU BRUGE
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- smør til stegning
- salt og friskkværnet peber
- 4 dl risottoris
- 2 dl hvidvin
- 7½ dl hønse- eller grøntsagsbouillon
- 50 g parmesan
GRÆSKARPURÉ
- ½ hokkaidogræskar
- 2 spsk. smør
TIL SERVERING
- 30 g pinjekerner
- 1 spsk. smør til stegning
- 1 håndfuld frisk salvie
- salt
- friskrevet parmesan
1. GRÆSKARPURÉ: Skær skrællen af græskarret, fjern kernerne, og skær græskarkødet i små tern. Kog dem i vand i ca. 15 minutter, til de er helt møre. Hæld vandet fra. Blend græskartern og smør til en helt glat puré med en stavblender.
2. Pil og hak løget fint. Pil og pres hvidløg. Svits løg og hvidløg i smør i en gryde, til løgene bliver klare. Krydr med salt og peber, og vend rundt. Skyl risene i en sigte, og bland dem med løgene i gryden. Hæld hvidvin over, og kog, indtil væden er fordampet. Tilsæt varm bouillon, lidt ad gangen, så risene hele tiden kun er akkurat dækkede. Lad dem simre, til de er møre og har en lille, lidt hårdere kerne. Tilsæt græskarpuré og friskrevet parmesan, og rør rundt. Lad risottoen simre, til den får en cremet konsistens.
3. SERVERING: Rist pinjekernerne let på en tør pande, og stil dem til side. Smelt smør på panden, og rist salviebladene, til de bliver sprøde. Drys en smule salt og friskrevet parmesan over. Pynt risottoen med pinjekerner og salvie, og servér straks.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Tirsdag: Fiskefrikadeller med ovnkartofler og appelsinråkost – Få opskriften her
Onsdag: Lun linsesalat med pære, bacon og gorgonzola – Få opskriften her