Nem moussaka
Aftensmad

Græsk Moussaka

af Beagle Iuel-Brockdorff 10. februar 2022
Moussaka laves normalt med lam, men her er brugt oksekød. Her er en lækker opskrift på græsk mad, nemlig Moussaka.
0 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 aubergine
  • Olie til stegning
  • ½ løg
  • 1 fed hvidløg
  • 300 g hakket oksekød
  • 1 tsk tomatpuré
  • Salt og peber
  • Et lille nip kanel
  • Ca. 1 dl vand

Sauce

  • 1 spsk smør
  • 1 spsk mel
  • ¼ l mælk
  • 1 æg
  • Lidt revet muskatnød
  • 50 g revet grana- eller parmesanost

Opskrift - Sådan laver du moussaka

  1. Skær auberginen i skiver, pensl med olie og steg den på en pande.
  2. Hak løg og hvidløg og steg det i lidt olie i en gryde. Tilsæt kødet, og når al væske er fordampet, røres tomatpuré, salt, peber, kanel og vand i. Lad det koge et par minutter.
  3. Smelt smørret i en gryde og rør melet i. Bag op med mælk.
  4. Tag gryden fra varmen og rør ægget i sammen med muskat, salt, peber og ost.
  5. Læg et lag auberginer i et ovnfast fad og kom halvdelen af kødsaucen over. Gentag. Det sidste lag skal være aubergine. Hæld mælkesaucen over til sidst og bag moussakaen ved 200 grader i ca. 35 min.
  6. Server evt. din moussaka med en grøn salat.