Græsk kyllingeburger
Aftensmad

Græsk kyllingeburger

af Emma Martiny 30. august 2018
Foto: Winnie Methmann
Det er en ren drøm at sætte tænderne i saftigt kyllingekød med tzatziki, skarp rucola og frisk mynte. Her får du opskriften på græsk kyllingeburger
10 min 4 personer
Tid i alt 50 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 500 g hakket kyllingekød
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk. tørret mynte
  • 1 spsk. tørret oregano
  • 2 tsk. tørret rosmarin
  • salt og friskkværnet peber
  • smør og/eller olie til stegning

TZATZIKI

  • 1 agurk
  • salt
  • 2 fed hvidløg
  • 3 dl græsk yoghurt
  • saft af ½ citron
  • friskkværnet peber

TIL SERVERING

  • 4-8 ciabatta-burgerboller
  • 1 lille rødløg
  • 50 g rucola
  • 1 håndfuld mynte

Opskrift - sådan laver du græsk kyllingeburger 

  1. Pil og pres hvidløg. Rør kyllingekød med hvidløg, tørrede krydderier, salt og peber. Stil farsen på køl i 30 minutter.   2. TZATZIKI: Skyl agurken, og riv den groft. Drys med en smule salt, og afdryp agurk­en i en sigte. Pil og pres hvidløg, og rør det sammen med yoghurt, citronsaft og peber i en skål. Pres den sidste væde af agurken med hænderne, og vend agurken i yoghurten.   3. Form bøffer af kyllingefarsen, og steg dem i smør og/eller olie på en pande, til de er gyldne og gennemstegte.   4. SERVERING: Lun burgerbollerne i ovnen eller på en brødrister. Pil rødløget, og skær det i tynde skiver. Skyl rucola, og hak mynte groft. Saml burgerne med tzatziki, kyllingebøffer, rucola, mynte og rødløg.  

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Texas-tigerrejer med polenta og ristede majs – Få opskriften her

Tirsdag: Quinoafalafler med hummus og bagte rodfrugter – Få opskriften her

Torsdag: Tærte med serrano, gedeost og figner – Få opskriften her

Fredag: Italiensk mørbrad med pancetta og bagte rodfrugter – Få opskriften her

 

Andre lækre opskrifter