hotdogs
Aftensmad

Gourmet-hotdogs med tomatkompot og grøn relish

af Camilla Zarah Lawes 7. juni 2022
Foto: Columbus Leth
Tomatkompotten har godt af at stå og trække lidt, så lav den gerne på forhånd, f.eks. aftenen før. Her får du opskriften på gourmet-hotdogs med tomatkompot og grøn relish
4 personer
Tid i alt 25 min

Gourmet-hotdogs

  • 8 gode grillpølser
  • 1 spsk. rapsolie
  • 8 gode hotdogbrød
  • ½ bundt frisk koriander

TOMATKOMPOT

  • 2 store bøftomater
  • 1 tsk. olivenolie
  • 1 tsk. sukker
  • ½ tsk. salt
  • ¼ frisk rød chili

GRØN RELISH

  • 1 dl hvid balsamico­eddike
  • 1 dl vand
  • 2 spsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • ½ squash eller agurk

SALAT MED SENNEPSDRESSING

  • 1 hovedsalat
  • 2 spsk. grov sennep
  • ½ dl olivenolie
  • ¼ dl hvid balsamico­eddike
  • salt og friskkværnet peber

Sådan laver du gourmat-hotdogs med tomatkompot og grøn relish 

 

1. TOMATKOMPOT: Skyl tomaterne, og skær dem i små tern. Kog dem let i en gryde med olie, sukker og salt, til de samler sig til en kompot. Rens chilien, skær den i fine tern, og vend i kompotten.

 

2. GRØN RELISH: Kog en lage af eddike, vand, sukker og salt. Skyl squash eller agurk, og riv den groft. Hæld den lune lage over.

 

3. SALAT MED SENNEPSDRESSING: Skyl og pluk salaten. Rør en dressing af sennep, olie og eddike, og smag til med salt og peber. Vend salatbladene i dressingen.

 

4. Pensl pølserne med olie, og steg dem godt på alle sider på en (grill)pande. Varm pølsebrød efter anvisningen på pakken. Læg en pølse i hvert brød. Top med tomatkompot og grøn relish, og pynt med korianderblade. Servér straks sammen med salaten. 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS OPSKRIFTER

Mandag: Sprøde kyllingelår med bagte tomater, squash og kartofler - Få opskriften her

Tirsdag: Gazpacho og carpaccio med croutoner og parmesan - Få opskriften her

Onsdag: Laks med nem hollandaise og sommergrønt - Få opskriften her

Fredag: Marinerede oksespyd og bulgur med mynte og blandet grønt - Få opskriften her