gnocchi
Aftensmad

Gnocchi med svampesauce og citron

af Emma Martiny 14. september 2017
Foto: Nina Malling,skovdalnordic.com
Det er hurtigere og mere simpelt at lave hjemmelavet gnocchi, end du tror. Her får du en efterårslækker udgave lavet med søde kartofler og vendt i cremet sauce. Her får du opskriften på gnocchi med svampesauce og citron

Gnocchi med svampesauce og citron 

Tid: 40 minutter Antal personer: 4   DET SKAL DU BRUGE 400 g søde kartofler 4 dl hvedemel + lidt til udrulning 1 tsk. salt  
  SVAMPESAUCE ½ løg  1 spsk. smør til stegning 250 g champignoner el. blandede svampe 2 dl piskefløde 2 spsk. citronsaft salt og friskkværnet peber  
  TIL SERVERING friskrevet parmesan 1 håndfuld frisk basilikum   PRØV OGSÅ: Gnocchi med chorizo, tomater og ricotta  

Opskrift - sådan laver du gnocchi med svampesauce og citron 

  1. Skræl de søde kartofler, og skær dem i små tern. Kog ternene i vand i ca. 10 minutter, til de er helt møre. Kom de kogte søde kartoffeltern i en foodprocessor sammen med 4 dl mel og salt. Kør, indtil du får en blød og let klistret dej. Tag dejen ud på et meldrysset bord, og rul den ud til lange pølser med en tykkelse på 1 cm. Skær pølsen ud i skiver på ca. 2 cm, og mas dem let med en gaffel. Kog dine gnocchi i letsaltet vand i en gryde i 5 minutter, eller til de flyder op til overfladen og føles faste som friskkogt pasta. Kom de færdigkogte gnocchi i et dørslag, og skyl dem i koldt vand, så de ikke klistrer sammen.   2. SVAMPESAUCE: Hak løget helt fint. Steg det i smør i en stegepande med høje kanter. Rens svampene, skær dem i skiver, og tilsæt dem. Steg, indtil svampene bliver gyldne, og hæld fløde på panden. Lad fløden koge lidt ind, og smag saucen til med citronsaft, salt og peber.   3. SERVERING: Tilsæt de kogte, afdryppede gnocchi, og vend rundt, så de bliver varme igen. Servér straks, og drys med parmesanflager og basilikum.  

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Græsk pastasalat – Få opskriften her

Tirsdag: Kartoffeltærte med krydret kyllinge- og chorizofyld – Få opskriften her

Onsdag: Perlespeltsalat med krebsehaler og avocado – Få opskriften her

Fredag: Bánh mi-bowl – Få opskriften her