Opskrift på glaseret laks med ris, grønkål og avocado
Aftensmad

Glaseret laks med ris, grønkål og avocado

af Camilla Biesbjerg Markussen 14. november 2019
Foto: Columbus Leth
Har du god tid, kan du lade laksefileterne trække i marinaden i 30 minutter, inden de steges på panden. Her får du opskriften på glaseret laks med ris, grønkål og avocado.
30 min 4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 spsk. Sojasauce
  • 1 spsk. flydende honning
  • ½ spsk. Sesamolie
  • ½ spsk. Limesaft
  • 4 ferske laksefileter
  • 2 spsk. olivenolie til stegning

Lynstegt grønkål:

  • 100 g frisk grønkål
  • 1 spsk. Sesamolie
  • Salt

Tilbehør:

  • 4 dl ris (f.eks. jasminris)

Til servering:

  • 2 avocadoer
  • 1 spsk. sorte sesamfrø
  • 1 limefrugt

Opskrift – sådan laver du glaseret laks med ris, grønkål og avocado

Tilbehør:Kog ris efter anvisning på pakken. Rør soja, honning, sesamolie og limesaft sammen, og pensl laksefileterne med marinaden. Steg dem i olie på en pande i 4-5 minutter på hver side, til de er gennemstegte, men ikke tørre.

Lynstegt grønkål:Skyl grønkål, fjern de grove stilke, og skær bladene i grove stykker. Lynsteg dem i sesamolie på en pande, til de er let sprøde og har taget lidt farve. Krydr med salt.

Servering:Halvér avocadoerne, fjern stenen, og skær kødet i tern. Anret de kogte ris i skåle, og top med lynstegt grønkål, laks og avocadotern. Drys med sesamfrø, og servér straks med limebåde.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Frisk pasta med græskar, grønkål og parmesan – få opskriften her

Tirsdag: Kyllingelår med rød waldorfsalat – få opskriften her

Torsdag: Små tærter med græskar, feta og bacon – få opskriften her

Fredag: Farsbrød med æbler, svesker og kålsalat – få opskriften her

Andre lækre opskrifter