

Glaseret laks med ris, grønkål og avocado
DET SKAL DU BRUGE
- 1 spsk. Sojasauce
- 1 spsk. flydende honning
- ½ spsk. Sesamolie
- ½ spsk. Limesaft
- 4 ferske laksefileter
- 2 spsk. olivenolie til stegning
Lynstegt grønkål:
- 100 g frisk grønkål
- 1 spsk. Sesamolie
- Salt
Tilbehør:
- 4 dl ris (f.eks. jasminris)
Til servering:
- 2 avocadoer
- 1 spsk. sorte sesamfrø
- 1 limefrugt
Opskrift – sådan laver du glaseret laks med ris, grønkål og avocado
Tilbehør:
Kog ris efter anvisning på pakken. Rør soja, honning, sesamolie og limesaft sammen, og pensl laksefileterne med marinaden. Steg dem i olie på en pande i 4-5 minutter på hver side, til de er gennemstegte, men ikke tørre.
Lynstegt grønkål:
Skyl grønkål, fjern de grove stilke, og skær bladene i grove stykker. Lynsteg dem i sesamolie på en pande, til de er let sprøde og har taget lidt farve. Krydr med salt.
Servering:
Halvér avocadoerne, fjern stenen, og skær kødet i tern. Anret de kogte ris i skåle, og top med lynstegt grønkål, laks og avocadotern. Drys med sesamfrø, og servér straks med limebåde.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Frisk pasta med græskar, grønkål og parmesan – få opskriften her
Tirsdag: Kyllingelår med rød waldorfsalat – få opskriften her
Torsdag: Små tærter med græskar, feta og bacon – få opskriften her
Fredag: Farsbrød med æbler, svesker og kålsalat – få opskriften her