Galette med søde kartofler
Mad

Galette med søde kartofler

21. februar 2019
af Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
Galetten minder om en tærte, men bages ikke i en form. Den skal blot lægges på en bageplade beklædt med bagepapir, og så skal kanterne foldes ind over fyldet. Her får du opskriften på galette med søde kartofler
40 min4 personer
Tid i alt 1 t og 10 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 250 g finvalsede havregryn + en smule til pynt
  • 1 æg
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. bagepulver
  • ½ dl olivenolie
  • ½ dl vand

FYLD

  • 200 g søde kartofler
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • 150 g feta
  • 1 stilk frisk rosmarin

Opskrift - sådan laver du galette med søde kartofler

1. Blend havregryn til fint mel i en minihakker eller foodprocessor. Del ægget i blomme og hvide i hver deres skål. Bland salt, bagepulver og olie i æggehviden. Hæld blandingen i havremelet, og blend igen, til det bliver til en smuldret dej. Tilsæt vandet, 1 spsk. ad gangen, indtil dejen hænger sammen og er smidig og blød. Rul dejen ud med en kagerulle i et rektangel mellem 2 stykker bagepapir. Fjern det øverste papir, og flyt dejen over på en bageplade. Gem æggeblommen til senere. 2. FYLD: Tænd ovnen på 200°. Skræl de søde kartofler, og skær dem i helt tynde skiver. Vend skiverne med olivenolie, og fordel dem over tærtebunden i flere lag. Drys med salt og peber. Smuldr feta over de søde kartofler, og drys med rosmarin. Fold havrebundens sider ind over fyldet – det behøver ikke at være pænt, men sørg for, at der ikke kommer huller i dejen. Pensl kanterne med æggeblommen, og drys med en smule havregryn. Bag galetten i ovnen i 30-40 minutter, indtil kanterne er sprøde og gyldne. TIP: Prøv også at lave galetten med rødbeder i stedet for søde kartofler. Få indkøbslisten til hele ugen her

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også