kyllingebryst
Aftensmad

Fyldt kyllingebryst og perlebygsalat med bagte vindruer

af Emma Martiny 25. januar 2018
Foto: Nina Malling
Kyllingekødet bliver med garanti saftigt, når fileterne fyldes med flødeost, svampe og soltørrede tomater. Her får du opskriften på fyldt kyllingebryst og perlebygsalat med bagte vindruer

Fyldt kyllingebryst og perlebygsalat med bagte vindruer 

Tid: 40 minutter. Ovntid: 20 minutter Antal personer: 4   DET SKAL DU BRUGE 4 kyllingebrystfileter 8 skiver serranoskinke 125 g champignoner 50 g soltørrede tomater i olie 1 fed hvidløg 1 håndfuld frisk basilikum 100 g flødeost naturel salt og friskkværnet peber tandstikkere af træ  
  PERLEBYGSALAT 1 bakke vindruer 1 spsk. olivenolie salt 2 dl perlebyg 1 bundt palmekål 50 g valnøddekerner  
  DRESSING 3 spsk. god mayonnaise 1 spsk. honning 1 spsk. dijonsennep 1 spsk. grovkornet sennep 1 spsk. citronsaft salt og friskkværnet peber   PRØV OGSÅ: Bagt kyllingebryst med spinatsalat og syltet ingefær  

Opskrift- sådan laver du kyllingebryst og perlebygsalat med bagte vindruer 

  1. Tænd ovnen på 175° varmluft. Rens champignoner, og hak dem fint. Afdryp og hak de soltørrede tomater fint. Pil og pres hvidløg, og hak basilikumbladene fint. Rør champignon- er, soltørrede tomater, hvidløg og basilikum sammen med flødeosten, og smag til med salt og peber. Skær forsigtigt en lomme i kyllingebrystfileterne på langs. Fyld 1 stor spsk. af flødeostblandingen i hver lomme. Vikl serranoskinke om kyllingebrystfileterne, og brug tandstikkere til at lukke lommerne. Læg kyllingebrysterne i et ovnfast fad, og steg dem i ovnen i ca. 20 minutter, til de er gennemstegte og serranoskinken sprød.   2. PERLEBYGSALAT: Tag vindruerne af stilkene, og placér vindruerne i et ovnfast fad. Vend dem i olie, og drys med salt. Sæt fadet i ovnen sammen med kyllingebrysterne i 20 minutter, til druerne er gyldne og rynkede. Kog perlebyggen efter anvisningen på pakken. Snit palmekålen i helt tynde bånd, og bland i perlebyggen. Rist valnødderne på en tør pande, og hak dem groft.   3. DRESSING: Rør ingredienserne til dressingen sammen, og smag til. Bland den i perlebygsalaten.   4. SERVERING: Top perlebygsalaten med bagte vindruer og valnøddekerner, og servér til de fyldte kyllingebrystfileter.   Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Grøntsagslasagne med aubergine og mozzarella – Få opskriften her

Tirsdag: Fyldte peberfrugter med bulgursalat – Få opskriften her

Onsdag: Pastinakbøffer med rosenkålsslaw – Få opskriften her

Torsdag: Spaghetti med ærtepesto og laksebacon – Få opskriften her