Fyldt kyllingebryst og perlebygsalat med bagte vindruer
Tid: 40 minutter. Ovntid: 20 minutter
Antal personer: 4
DET SKAL DU BRUGE
4 kyllingebrystfileter
8 skiver serranoskinke
125 g champignoner
50 g soltørrede tomater i olie
1 fed hvidløg
1 håndfuld frisk basilikum
100 g flødeost naturel
salt og friskkværnet peber
tandstikkere af træ
PERLEBYGSALAT
1 bakke vindruer
1 spsk. olivenolie
salt
2 dl perlebyg
1 bundt palmekål
50 g valnøddekerner
DRESSING
3 spsk. god mayonnaise
1 spsk. honning
1 spsk. dijonsennep
1 spsk. grovkornet sennep
1 spsk. citronsaft
salt og friskkværnet peber
PRØV OGSÅ:
Bagt kyllingebryst med spinatsalat og syltet ingefær
Opskrift- sådan laver du kyllingebryst og perlebygsalat med bagte vindruer
1. Tænd ovnen på 175° varmluft. Rens champignoner, og hak dem fint. Afdryp og hak de soltørrede tomater fint. Pil og pres hvidløg, og hak basilikumbladene fint. Rør champignon-
er, soltørrede tomater, hvidløg og basilikum sammen med flødeosten, og smag til med salt og peber. Skær forsigtigt en lomme i kyllingebrystfileterne på langs. Fyld 1 stor spsk. af flødeostblandingen i hver lomme. Vikl serranoskinke om kyllingebrystfileterne, og brug tandstikkere til at lukke lommerne. Læg kyllingebrysterne i et ovnfast fad, og steg dem i ovnen i ca. 20 minutter, til de er gennemstegte og serranoskinken sprød.
2. PERLEBYGSALAT: Tag vindruerne af stilkene, og placér vindruerne i et ovnfast fad. Vend dem i olie, og drys med salt. Sæt fadet i ovnen sammen med kyllingebrysterne i 20 minutter, til druerne er gyldne og rynkede. Kog perlebyggen efter anvisningen på pakken. Snit palmekålen i helt tynde bånd, og bland i perlebyggen. Rist valnødderne på en tør pande, og hak dem groft.
3. DRESSING: Rør ingredienserne til dressingen sammen, og smag til. Bland den i perlebygsalaten.
4. SERVERING: Top perlebygsalaten med bagte vindruer og valnøddekerner, og servér til de fyldte kyllingebrystfileter.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Grøntsagslasagne med aubergine og mozzarella – Få opskriften her
Tirsdag: Fyldte peberfrugter med bulgursalat – Få opskriften her
Onsdag: Pastinakbøffer med rosenkålsslaw – Få opskriften her
Torsdag: Spaghetti med ærtepesto og laksebacon – Få opskriften her
