pastinakbøffer
Aftensmad

Pastinakbøffer med rosenkålsslaw

25. januar 2018
af Emma Martiny
Foto: Nina Malling
Jeg lover, at du glemmer at savne kød, når du smager disse saftige grøntsagsbøffer med pastinak. Her får du opskriften på pastinakbøffer med rosenkålsslaw

Pastinakbøffer med rosenkålsslaw 

Tid: 30 minutter Antal personer: 4   DET SKAL DU BRUGE 300 g pastinakker 30 g parmesan 1 fed hvidløg 1 løg 2 æg 1 dl finvalsede havregryn salt og friskkværnet peber smør og/eller olie til stegning  
  ROSENKÅLSSLAW 500 g rosenkål 2 æbler 2 dl cremefraiche 18 % 2 tsk. honning 1 spsk. dijonsennep salt og friskkværnet peber  
  PRØV OGSÅ: Blomkåls-bøffer med spicy dressing og quinoa-tabbouleh  

Opskrift - sådan laver du pastinakbøffer med rosenkålsslaw 

  1. ROSENKÅLSSLAW: Fjern de yderste blade på rosenkålen, og skær bunden af. Snit de små kålhoveder i helt fine skiver fra top til bund. Skyl og skær æbler i papirtynde skiver uden kernehus. Bland snittet rosenkål og æble i en skål. Rør en dressing af cremefraiche, honning, sennep, salt og peber, og vend den i rosenkålsblandingen. Sæt på køl indtil servering.   2. Skræl pastinakkerne, og riv dem på den grove side af et rivejern. Riv parmesan fint. Pil og pres hvidløget. Pil løget, og riv det. Rør pastinak, parmesan, hvidløg, løg, æg, havregryn, salt og peber sammen til en fars. Form bøffer af farsen, og steg dem i smør og/eller olie på en varm pande, til bøfferne er faste.

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Grøntsagslasagne med aubergine og mozzarella – Få opskriften her

Tirsdag: Fyldte peberfrugter med bulgursalat – Få opskriften her

Torsdag: Spaghetti med ærtepesto og laksebacon – Få opskriften her

Fredag: Fyldt kyllingebryst og perlebygsalat med bagte vindruer – Få opskriften her