spaghetti
Aftensmad

Spaghetti med ærtepesto og laksebacon

af Emma Martiny 25. januar 2018
Foto: Nina Malling
Snig lidt ekstra grønt ind i en pastaret ved at blende ærter med i pestoen. Den røgede laks bliver sprød som bacon efter en tur på panden. Her får du opskriften på spaghetti med ærtepesto og laksebacon

Spaghetti med ærtepesto og laksebacon 

Tid: 20 minutter Antal personer: 4   DET SKAL DU BRUGE 400 g spaghetti  
  ÆRTEPESTO 150 g frosne ærter 50 g pinjekerner 25 g parmesan 2 fed hvidløg 1 bundt basilikum 1 dl olivenolie saft af ½ citron salt  
  LAKSEBACON 300 g røget laks i skiver 1 spsk. olivenolie til stegning   TIL SERVERING 150 g frosne ærter 1 håndfuld frisk basilikum   PRØV OGSÅ: Spaghetti med tunsauce og kapers  

Opskrift - sådan laver du spaghetti med ærtepesto og laksebacon 

  1. Kog spaghettien efter anvisningen på pakken.   2. ÆRTEPESTO: Hæld kogende vand over ærterne i en sigte, så de tør op. Rist pinjekerner let på en tør pande. Riv parmesan fint. Pil og pres hvidløg. Blend ærter, pinjekerner, parmesan, hvidløg, basilikum, olie, citronsaft og salt i en minihakker, blender eller foodprocessor, til du får en grov pesto.   3. LAKSEBACON: Steg lakseskiverne sprøde i olie på en pande.   4. SERVERING: Hæld kogende vand over ærterne i en sigte, så de tør op. Vend ærter og ærtepesto i spaghettien, og anret i dybe tallerkener. Top med sprødstegt laks, og pynt med basilikum.

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Grøntsagslasagne med aubergine og mozzarella – Få opskriften her

Tirsdag: Fyldte peberfrugter med bulgursalat – Få opskriften her

Onsdag: Pastinakbøffer med rosenkålsslaw – Få opskriften her

Fredag: Fyldt kyllingebryst og perlebygsalat med bagte vindruer – Få opskriften her