kyllingebryst
Aftensmad

Bagt kyllingebryst og spinatsalat med syltet ingefær

af Christian Bitz 29. marts 2022
Food-styling: Marie Melchior, Foto: Line Falck
Mens kødet er i ovnen, kan du nå at blande den friske og sprøde salat, og så er maden klar. Her får du opskriften på bagt kyllingebryst og spinatsalat med syltet ingefær
30 min 4 personer
Tid i alt 20 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 4 kyllingebrystfileter a 140 g
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

SPINATSALAT

  • 200 g babyspinat
  • 200 g rødkål
  • 200 g grønkål
  • 1 rødløg
  • 1 spsk. risvinseddike
  • 1 spsk. sojasauce
  • 1 tsk. honning
  • saft af 1 limefrugt
  • 2 spsk. syltet ingefær i sukkerlage
  • 50 g cashewnødder

1. Kyllingebryst: Tænd ovnen på 200°. Læg kyllingefileterne i en bradepande; dryp med olie, og krydr med salt og peber. Steg dem i ovnen i 20-25 minutter.

 

2. Spinatsalat: Skyl og tør babyspinaten. Snit rødkål helt fint, gerne på et mandolinjern. Skyl grønkålen, rib den, og hak den fint. Pil rødløget, og snit det fint, gerne på et mandolinjern. Bland spinat, rødkål, grønkål og rødløg i en skål. Rør eddike, sojasauce, honning og limesaft sammen i en lille skål, og vend dressingen i salaten (gem 1 spsk. til nødderne). Skær syltet ingefær i mindre stykker, og steg dem med 1 spsk. af sojadressingen og cashewnødder på en pande, til nødderne tager lidt farve. Fordel syltet ingefær og cashewnødderne over salaten. Skær kyllingefileterne i skiver, drys dem med salt, og servér salat og kylling i en skål.

 

TIP: Udelad evt. den syltede ingefær og brug i stedet lidt flere nødder

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Svinemørbrad med ovnbagte butternutsquash og grønkålssalat - Få opskriften her

Tirsdag: Tomatsuppe med selleri, butterbeans og croutoner - Få opskriften her

Onsdag: Savojkåls-wraps med laks og edamamebønner - Få opskriften her

Torsdag: Ribeye med sellerirøsti og blomkålssalat - Få opskriften her