fuldkornstærte
Aftensmad

Fuldkornstærte med grøntsagsruller

af Emma Martiny 15. februar 2022
Foto: Nina Malling,skovdalnordic.com
Start ugen med en skøn fyldt med lækre grøntsager. Her får du opskriften på fuldkornstærte med grøntsagsruller
2 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 rulle færdig fuldkornstærtedej
  • 2 squash
  • 4 gulerødder
  • 2 rødbeder
  • 250 g ricotta
  • 6 æg
  • 1 lille håndfuld purløg
  • salt og friskkværnet peber
  • olivenolie til pensling
  • 1 rund tærteform, diameter 24 cm

Opskrift - sådan laver du fuldkornstærte med grøntsagsruller

 

Tænd ovnen på 185°. Fordel tærtebunden i tærteformen. Skyl squash, og skræl gulerødder og rødbeder. Pisk ricotta, æg, finthakket purløg, salt og peber sammen til en ensartet masse, og hæld det i tærtebunden. Lav lange bånd af grøntsagerne med en kartoffelskræller, og rul båndene stramt sammen til små grøntsagsruller. Sæt rullerne i tærten, efterhånden som de bliver færdige – start fra siderne, og arbejd dig ind mod midten af tærten. Pensl toppen af grøntsagsrullerne med olivenolie, drys med salt og peber, og bag tærten i ovnen i ca. 25 minutter, til den er fast og gylden.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Pita-pizza med pesto, serranoskinke og friske figner – Få opskriften her

Onsdag: Kyllingespyd med frisk ananas og kokos-quinoa – Få opskriften her

Torsdag: Rødspætte-pakker og pasta med ricotta-pesto – Få opskriften her

Fredag: Krydret farsbrød med kartofler og græsk salat – Få opskriften her