Rødspætte
Aftensmad

Fuldkornspaneret rødspætte med smørdampet spidskål

af Emma Martiny 7. april 2021
Foto: Nina Malling,skovdalnordic.com
Giv de klassiske panerede rødspætter et sprødt fuldkorns-tvist og lidt ekstra grønt tilbehør. Her får du opskriften på paneret rødspætte med smørdampet spidskål
4 personer
Tid i alt 30 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 4 rødspættefileter
  • 1 æg
  • 1 dl fuldkornsmel
  • 1 tsk. salt 
  • friskkværnet peber
  • smør og/eller olie til stegning

SMØRDAMPET SPIDSKÅL

  • 2 spsk. smør
  • 1 dl vand
  • 1 spidskål
  • salt og friskkværnet peber

TILBEHØR

  • 500 g nye kartofler
  • 1 citron
  • dild
  • smør til kartoflerne

Opskrift - sådan laver du fuldkornspaneret rødspætte med smørdampet spidskål 

  1. Tilbehør: Kog kartoflerne i letsaltet vand, til de er møre. 
  2. Rens rødspætterne.
  3. Pisk ægget sammen i en dyb tallerken, og bland mel, salt og peber i en anden tallerken.
  4. Vend først rødspætterne i æg og herefter i mel.
  5. Steg dem i smør og/eller olie på en pande i ca. 4 minutter på hver side, til de er flot gyldne.
  6. Smørdampet spidskål: Bring smør og vand i kog i en gryde, så smørret smelter.
  7. Skyl spidskålen, skær den i kvarter, og lad den koge i gryden under låg i ca. 5 minutter, til den er akkurat mør.
  8. Krydr med salt og peber, og servér med rødspætter, citronbåde, dild og nye kartofler med smør.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Fettuccine med ovnbagt tomatsauce – Få opskriften her

Onsdag: Krydrede lammekoteletter med rodfrugtsalat – Få opskriften her

Torsdag: Peanutcurrry med kikærter – Få opskriften her

Fredag: Helstegt kylling og blomkålssalat med jordbær og ærter – Få opskriften her

Andre lækre opskrifter