Friske forårsruller med kylling, mango og peanutdip
Aftensmad

Friske forårsruller med kylling, mango og peanutdip

af Camilla Biesbjerg Markussen 12. marts 2020
Foto: Line Falck.
Du bestemmer selv, om du vil rulle alle forårsrullerne på forhånd, eller om du vil lade dine medspisere gøre det selv ved bordet. Her får du opskriften på friske forårsruller med kylling, mango og peanutdip.
4 personer
Tid i alt 45 min

DET SKAL DU BRUGE:

  • Salt og peber
  • Olie til stegning
  • 1 moden mangofrugt
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 bundt forårsløg
  • ½ potte basilikum
  • 100 g glasnudler
  • 12 store runde ark rispapir
  • 12 tsk. sød chilisauce

PEANUTDIP:

  • 150 g crunchy peanutbutter
  • 1½ dl kokosmælk
  • 3 spsk. sojasauce
  • 2 cm frisk ingefær
  • 1 limefrugt
  • ½ tsk. sambal oelek

TILBEHØR:

  • 200 g edamamebønner i bælg (fra frost)
  • ½ tsk. salt
  • 25 g saltede peanuts
  • 1 limefrugt

 

Opskrift - sådan laver du friske forårsruller med kylling, mango og peanutdip

  PEANUTDIP: land peanutbutter, kokosmælk og sojasauce. Skræl og riv ingefær, og rør det i peanutdippen sammen med limesaft og sambal oelek.   Krydr kyllingefileter med salt og peber, og steg dem i olie på en pande i 5-7 minutter på hver side. Skær dem i strimler.   Skræl mango, og skær frugtkødet i strimler. Rens peberfrugt og forårsløg, og skær i tynde strimler. Kog glasnudler efter pakkens anvisning, og afdryp. Hæld koldt vand i et tærtefad, og udblød 1 ark rispapir i 20-30 sekunder. Læg det på et rent bræt. Læg basilikumblade, kylling, mango, peberfrugt, forårsløg og glasnudler midt på rispapiret, og dryp med 1 tsk. chilisauce. Fold enderne af rispapiret ind over fyldet, og rul det stramt sammen om fyldet. Gentag med resten af rispapirsstykkerne.   TILBEHØR: Hæld de frosne edamamebønner i en gryde med kogende vand. Kog dem i ca. 1 minut, hæld vandet fra, og skyl dem kort i koldt vand. Drys med salt.   SERVERING: Halvér rullerne, og drys med hakkede peanuts. Servér med edamamebønner og peanutdip.   Få indkøbslisten til hele ugen her   UGENS ANDRE OPSKRIFTER: Mandag: RegnbuepizzaTirsdag: Fuldkornspita med kebab, hummus og spidskålOnsdag: Kål-hotdogs med grøntsager og basilikumcremeFredag: Stegte blæksprutteringe med stribet bedesalat og citronmayonnaise  

Andre lækre opskrifter