forårsruller
Aftensmad

Friske forårsruller med and og grøntsager

af Timm Vladimir 23. januar 2018
Foto: Columbus Leth
Så skal der snittes. Og hvis du har brugt alle dine kræfter på at snitte grøntsager, kan du bede dine medspisere om selv at folde rullerne ved bordet - det gør det ekstra hyggeligt. Få opskriften på friske forårsruller med and og grøntsager

Friske forårsruller med and og grøntsager

  Tid: 30 minutter Antal: 24 små ruller    DET SKAL DU BRUGE 2 andebryster salt og friskkværnet peber 1 moden mango 2 gulerødder ½ agurk 1 moden avocado 1 hjertesalat 3 forårsløg  frisk mynte 12 stykker rispapir  
  DRESSING 8 spsk. fiskesauce 2 spsk. honning saft af 2 limefrugter 1 spsk. sesamolie 1 frisk rød chili  
  PRØV OGSÅ: Sprøde forårsruller med kylling

Opskrift - sådan laver du friske forårsruller med and og grøntsager

  1. Rids skindet på andebrysterne med en skarp kniv, og gnid dem med salt og peber. Læg dem på en kold pande med skindsiden nedad, og steg dem i 8-10 minutter ved middel varme. Vend dem, og steg dem i yderligere 3-4 minutter. Lad andebrysterne trække i 5 minutter, før de skæres i tynde skiver.   2. Skær skrællen af mangoen. Skræl gulerødderne. Skyl agurken. Skær det hele i tynde strimler. Flæk avocadoen, og skær avocadokødet i tynde skiver. Skyl og pluk salaten. Rens og snit forårsløg i lange strimler. Dyp 1 stykke rispapir i koldt vand. Læg salatblad, andebryst, mango, avocado, gulerod, agurk, forårsløg og mynte på rispapiret. Fold siderne ind over, og rul rispapiret stramt omkring fyldet. Skær rullen over på midten. Fortsæt med resten af rispapiret og fyldet.   2. DRESSING: Rør fiskesauce, honning, limesaft, sesamolie og finthakket chili sammen. Servér dressingen som dip til rullerne.