Forårsruller med svampe og svinekød
Mad

Forårsruller med svampe og svinekød

19. september 2019
af Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
Det er nemt at lave hjemmelavede forårsruller. Den eneste specielle ingrediens, du skal have fat i, er forårsrulledej, som du kan finde hos alle asiatiske købmænd. Her får du opskriften på forårsruller med svampe og svinekød
4 personer
Tid i alt 40 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 spsk. olivenolie til stegning
  • 400 g hakket svinekød
  • ½ frisk rød chili
  • 2½ cm frisk ingefær
  • 250 g champignoner
  • 100 g østershatte
  • 2 store gulerødder
  • 150 g bønnespirer
  • 1 spsk. soja
  • 1 spsk. fiskesauce
  • 2 tsk. rørsukker
  • 1 pakke forårsrulledej
  • 3 dl smagsneutral olie til stegning

TIL SERVERING

  • 1 dl sød chilisauce
  • 125 g blandet grøn salat

Opskrift - sådan laver du forårsruller med svampe og svinekød

  1. Pil og hak løg. Pil og pres hvidløg. Steg det i halvdelen af olien i en wok eller pande. Tilsæt svinekød, og brun det. Rens og hak chili fint. Riv ingefær. Rens og snit champignoner og østershatte fint. Lad chili, ingefær og champignoner stege med i wokken. Skyl og riv gulerødder. Skyl bønnespirer. Vend det hele i wokken, og steg, til grøntsagerne falder sammen. Smag blandingen til med soja, fiskesauce og sukker. Tag det af varmen, og afkøl let. Læg 1 stykke forårsrulledej på et skærebræt med et af hjørnerne vendt mod dig. Læg en god skefuld forårsrullefyld i en stribe på tværs lidt under midten. Fold hjørnet ind over fyldet, og rul derefter forårsrullen stramt sammen, indtil du når midten. Fold siderne ind, inden du ruller den sammen. Smør de sidste kanter med lidt vand, så det lukker rullen. Gentag med alle forårsrullerne. Varm olie op på en pande, og steg rullerne i 30-60 sekunder på hver side, til de er gyldne og sprøde.
  2. Servering: Servér forårsrullerne med sød chilisauce og salat til.

Læs også