Aftensmad

Frisk tomatsuppe med gratinerede ostebrød

af Susanne Palmqvist 10. maj 2014
Foto:Henrik Freek
Denne uges hverdagsopskrifter byder på skønne danske sommerretter. Her får du opskriften på frisk tomatsuppe med gratinerede ostebrød
3 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 2 stilke bladselleri
  • 1 fed hvidløg
  • 1 stor rød peberfrugt
  • 500 g modne blommetomater
  • 2½ spsk. olivenolie til stegning
  • 4 dl tomatjuice
  • 3 dl vand
  • 1 grøntsagsbouillonterning (f.eks. den økologiske fra Knorr)
  • saft af 1 appelsin
  • salt og friskkværnet peber

OSTEBRØD

  • 8 små skiver flute
  • 1 spsk. olivenolie
  • 8 friske basilikumblade
  • 1 kugle frisk mozzarellaost (125 g)

SALAT

  • ½-1 agurk
  • 1 stilk bladselleri
  • ½ potte frisk basilikum

Opskrift - sådan laver du frisk tomatsuppe med gratinerede ostebrød

 

1. Skær bladselleri, hvidløg, peberfrugt og tomater i tern. Varm olien op i en stor gryde, og svits grøntsagsternene i et par minutter. Tilsæt tomatjuice, vand, bouillonterning og appelsinsaft, og lad det småkoge i 15-20 minutter. Blend suppen direkte i gryden med en stavblender. Smag godt til med salt og peber.

 

2. Ostebrød: Læg fluteskiverne på en bageplade med bage-papir, og pensl med olie. Læg et basilikumblad på hver. Skær mozzarella i 8 skiver, og læg dem ovenpå. Sæt pladen øverst i en 220° varm ovn i 6-10 minutter, til osten er smeltet.

 

3. Salat: Skær agurk og bladselleri i meget små tern, og bland med masser af hakket basilikum.

 

4. Servér suppen med salat og ostebrød som tilbehør.

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Røget sild med røræg og radiser - Få opskriften her

Mørbrad med bagte rabarber og chili - Få opskriften her

Krebinetter med grøntsagsspaghetti og ostedip - Få opskriften her

Tærte med nye grøntsager - Få opskriften her