Aftensmad

Frisk pasta med ærtepuré og mynte

af Mai Knauer 7. marts 2022
Foto: Columbus Leth
I denne uge får du fem nemme opskrifter der alle kan laves på en halv time. Her får du opskriften på frisk pasta med ærtepuré og mynte
3 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 400 g frisk pasta
  • 500 g friske ærter 
  • 20 g mandler
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2-3 spsk. piskefløde
  • 25 g friskrevet parmesanost
  • 1 håndfuld frisk mynte
  • saft af ½ citron
  • salt og friskkværnet peber
  • parmesan

Opskrift - sådan laver du frisk pasta med ærtepuré og mynte

 

1. Ærtepuré: Bælg ærterne, og læg dem i en gryde med kogende vand i 30 sekunder. Rist mandlerne på en tør pande, til de er gyldne. Hæld ærterne i en foodprocessor sammen med mandler, olivenolie, fløde, parmesan og mynte. Smag til med citronsaft, salt og peber.

 

2. Kog pastaen i letsaltet vand efter anvisningen på pakken. Hæld vandet fra, og vend pastaen med ærtepuréen. Pynt med revet parmesan og mynte. Servér med godt brød til.

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Ribeye-bøffer og quinoasalat med grønkål, gedeost og pære – Få opskriften her

Tunbøffer med mangosalat og nye kartofler – Få opskriften her

Avocado med stenbiderrogn og kartoffelrøsti – Få opskriften her

Spinatsalat med æg, bacon og rugbrødschips – Få opskriften her