frikadeller
Aftensmad

Frikadeller og grønkålssalat med æble og gulerod

af Mai Knauer 2. februar 2015
Foto: Columbus Leth
Denne uges hverdagsopskrifter er fyldt med sunde vintergrøntsager. Her får du opskriften på frikadeller og grønkålssalat med æble og gulerod

Frikadeller og grønkålssalat med æble og gulerod til 4 personer

I mange supermarkeder kan du købe frisk grønkål, som allerede er skyllet og hakket – lige til at hælde direkte i salatskålen.   INGREDIENSER TIL FRIKADELLER  500 g hakket kalv og flæsk salt og friskkværnet peber 4 spsk. rasp 2 æg 1 æggehvide 1 løg 1 fed hvidløg 1 dl mineralvand 2 dl letmælk 1 spsk. rapsolie + 10 g smør til stegning   GRØNKÅLSSALAT 300 g frisk grønkål 2 æbler 8 friske figner 2 gulerødder   DRESSING 2 spsk. rapsolie 2 spsk. æbleeddike 1 spsk. honning salt og friskkværnet peber   TIL SERVERING godt brød  

Opskrift - sådan laver du frikadeller og grønkålssalat med æble og gulerod

  Frikadeller: Rør kødet sammen med salt og rasp. Tilsæt æg og æggehvide, og rør godt. Pil og hak løg og hvidløg fint, og rør det i farsen sammen med mineralvand og mælk. Krydr med lidt mere salt og peber. Stil farsen tildækket i køleskabet i 1 time. Varm olie op på en pande. Tilsæt smør. Form frikadeller med en ske, og steg dem i ca. 5 minutter på hver side, til de er gyldne og gennemstegte.   Grønkålssalat: Skyl grønkål, og fjern stokken. Hak grønkålen groft. Skyl æblerne, og skær dem i både uden kernehus. Skyl fignerne, og skær dem i kvarter. Skræl gulerødderne, og skær dem i skiver. Bland grønkål, æbler, figner og gulerødder i en skål.   Dressing: Rør ingredienserne til dressingen godt sammen. Vend den i grønkålssalaten, og servér som tilbehør til frikadeller sammen med godt brød.  

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Kalvekoteletter med pasta og bolsjebedecarpaccio – Få opskriften her

Kartoffelsuppe med porre, stenbiderrogn og ristet rugbrød – Få opskriften her

Misomarineret laks med ris og gulerodssalat – Få opskriften her

Risotto med østershatte og spinat – Få opskriften her