frikadeller
Mad

Frikadeller og grønkålssalat med æble og gulerod

22. marts 2022
af Mai Knauer
Foto: Columbus Leth
Denne uges hverdagsopskrifter er fyldt med sunde vintergrøntsager. Her får du opskriften på frikadeller og grønkålssalat med æble og gulerod
4 personer

FRIKADELLER

  • 500 g hakket kalv og flæsk
  • salt og friskkværnet peber
  • 4 spsk. rasp
  • 2 æg
  • 1 æggehvide
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dl mineralvand
  • 2 dl letmælk
  • 1 spsk. rapsolie + 10 g smør til stegning

GRØNKÅLSSALAT

  • 300 g frisk grønkål
  • 2 æbler
  • 8 friske figner
  • 2 gulerødder

DRESSING

  • 2 spsk. rapsolie
  • 2 spsk. æbleeddike
  • 1 spsk. honning
  • salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

  • godt brød

I mange supermarkeder kan du købe frisk grønkål, som allerede er skyllet og hakket – lige til at hælde direkte i salatskålen.

Frikadeller: Rør kødet sammen med salt og rasp. Tilsæt æg og æggehvide, og rør godt. Pil og hak løg og hvidløg fint, og rør det i farsen sammen med mineralvand og mælk. Krydr med lidt mere salt og peber. Stil farsen tildækket i køleskabet i 1 time. Varm olie op på en pande. Tilsæt smør. Form frikadeller med en ske, og steg dem i ca. 5 minutter på hver side, til de er gyldne og gennemstegte.

Grønkålssalat: Skyl grønkål, og fjern stokken. Hak grønkålen groft. Skyl æblerne, og skær dem i både uden kernehus. Skyl fignerne, og skær dem i kvarter. Skræl gulerødderne, og skær dem i skiver. Bland grønkål, æbler, figner og gulerødder i en skål.

Dressing: Rør ingredienserne til dressingen godt sammen. Vend den i grønkålssalaten, og servér som tilbehør til frikadeller sammen med godt brød.

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Kalvekoteletter med pasta og bolsjebedecarpaccio – Få opskriften her

Kartoffelsuppe med porre, stenbiderrogn og ristet rugbrød – Få opskriften her

Læs også