frikadeller
Aftensmad

Frikadeller med spicy nudelsalat

af Camilla Zarah Lawes 21. februar 2022
Foto: Columbus Leth
Pift frikadellerne op med en skøn nudelsalat. Brug gerne flere grøntsager i nudelsalaten – f.eks. gulerod, ærter og agurk.Her får du opskriften på frikadeller med spicy nudelsalat
4 personer
Tid i alt 25 min

FRIKADELLER

  • 500 g hakket kalv og flæsk
  • 1 dl mælk
  • 1 æg
  • 1 løg
  • 5 cm frisk ingefær
  • 100 g grahamsmel
  • 1 spsk. stødt koriander
  • 1 tsk. stødt chili
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 spsk. solsikkeolie til stegning

NUDELSALAT

  • 250 g fuldkornsnudler
  • 4 forårsløg
  • ½ dl sesamolie
  • ¼ dl sojasauce
  • ½ bundt koriander

1. Frikadeller: Rør kødet sammen med mælk og æg. Pil og riv løget fint. Skræl og riv ingefær. Rør løg og ingefær i farsen sammen med mel, koriander, chili, salt og peber. Form kødet til frikadeller, og steg dem i olie på en varm pande.

 

2. Nudelsalat: Kog nudlerne efter anvisningen på pakken. Lad dem dryppe godt af i en sigte. Rens og snit forårsløg. Bland nudler, forårsløg, olie, sojasauce og koriander sammen, og servér som tilbehør til frikadellerne.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Kylling i karrysauce med grønne bønner - Få opskriften her

Onsdag: Fyldte laksefileter med tigerrejer og spinat - Få opskriften her

Torsdag: Kødsauce med grøntsager og kinaradisepasta - Få opskriften her

Fredag: Portobello-burger med syltede rødløg og grove fritter - Få opskriften her