Mad
28. maj 2019

Frikadeller med kold blomkålssalat

Blomkålssalaten er som en moderne udgave af en klassisk kartoffelsalat, men frikadellerne er næsten, som de altid har været. Her får du opskriften på frikadeller med kold blomkålssalat
Af: Emma Martiny
Frikadeller med kold blomkålssalat

Foto: Winnie Methmann

Blomkålssalaten er som en moderne udgave af en klassisk kartoffelsalat, men frikadellerne er næsten, som de altid har været. Her får du opskriften på frikadeller med kold blomkålssalat
4 personer
Tid i alt 45 min

Det skal du bruge

  • 500 g hakket svine- og kalvekød
  • 1 løg
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 2 æg
  • 1 dl finvalsede havregryn
  • 1 dl mælk
  • salt og peber
  • smør til stegning

Blomkålssalat

  • 1 blomkål
  • 2 dl tørrede grønne linser
  • 125 g grønne bønner
  • 1 rødløg
  • 1 håndfuld frisk dild
  • 1 håndfuld purløg
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 65 g kapers

Dressing

  • 2 dl cremefraiche 18 %
  • 2 tsk. honning
  • 1 spsk. dijonsennep
  • salt og peber

Til severing

  • godt brød, f.eks. rugbrød
Annonce

Frikadeller med kold blomkålssalat

  1. Frikadeller: Læg kødet i en skål. Pil og riv løget. Skyl og hak persille. Rør en fars af kød, løg, persille, æg, havregryn, mælk, salt og peber. Stil farsen på køl i 30 minutter.
  2. Blomkålssalat: Fjern bladene fra blomkålen, og skyl den. Del blomkålen i mindre buketter, og kog dem i saltet vand i 3 minutter, til de er akkurat møre, men stadig har bid. Skyl de kogte blomkålsbuketter i iskoldt vand.
  3. Skyl linserne i en sigte, og kog dem i letsaltet vand i 20 minutter. Lad de kogte linser køle af. Nip de grønne bønner, og halvér dem. Kog bønnerne i letsaltet vand i et par minutter, og lad dem køle af.
  4. Pil rødløget, og skær det i tynde skiver. Skyl og hak dild, purløg og persille. Vend blomkål, linser, bønner, løg, krydderurter og kapers godt sammen.
  5. Dressing: Rør ingredienserne til dressingen sammen, og smag til. Vend dressingen i salaten, og stil den på køl indtil servering. Form frikadellerne, og steg dem i smør på en pande. Servér med blomkålssalat og brød.

Madplaner til hverdagen

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.