Aftensmad

Frikadeller med couscous og myntecreme

af Camilla Zarah Lawes 4. maj 2015
Foto: Columbus Leth
Madplan for uge 18: Ugens mandagsopskrift er frikadeller med couscous og myntecreme. Få opskriften her ugens madplan, hele Ugens madplan, hverdagsmad

Frikadeller med couscous og myntecreme til 4 personer (30 min)

De fleste kan lide frikadeller, og sammen med couscous og mynte bliver de til lidt af en hverdagsfest.

DET SKAL DU BRUGE   FRIKADELLER 500 g hakket kalve- og svinekød ½ spsk. salt 1 æg 2 dl mineralvand 1 løg 50 g havregryn 100 g durumhvedemel friskkværnet peber 3 spsk. solsikkeolie til stegning   COUSCOUS 300 g couscous 4 forårsløg ½ agurk 2 store tomater 5 stilke bredbladet persille 100 g feta   MYNTECREME 3 dl græsk yoghurt 1 spsk. tørret timian friskhakket mynte salt og friskkværnet peber  

Opskrift - sådan laver du frikadeller med couscous og myntecreme

  Frikadaller: Rør kødet med salt. Tilsæt æg og mineralvand. Pil løget, og riv det i farsen. Rør havregryn i sammen med mel og peber. Justér med mel eller vand, så du får en fast fars. Form farsen til små frikadeller med en dessertske, og steg dem ved høj varme i olie på en pande, så de får en sprød stegeskorpe på begge sider. Skru ned for varmen, og steg dem færdige.   Couscous: Tilbered couscous som anvist på pakken, og afkøl den. Rens forårsløg, og skær dem i tynde skiver. Skyl agurk og tomater, og skær dem i fine terninger. Skyl og hak persillen groft (gem lidt til pynt). Bland couscous med forårsløg, agurk, tomat og persille. Smuldr osten over salaten, og vend forsigtigt salaten.   Myntecreme: Rør yoghurt med timian og mynte, og smag til med salt og peber. Servér sammen med frikadeller og couscous drysset med hakket persille.  

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Grydestegt kylling med asparges

Onsdag: Sandwich med bøf og salat

Torsdag: Mørbradgryde med nye grøntsager

Fredag: Fiskefilet med kaperscreme og nye grøntsager