Fried rice med kylling
Aftensmad

Fried rice med kylling

af Emma Martiny 12. juli 2018
Foto: Winnie Methmann
Undgå madspild ved at bruge kogte ris fra dagen før og triste grøntsager fra køleskabet, der forvandler sig til dejlige ingredienser i en wokret. Her får du opskriften på fried rice med kylling
4 personer
Tid i alt 25 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 400 g kyllingestrimler
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 cm frisk ingefær
  • 3 spsk. kokosolie til stegning
  • 3 dl fuldkornsris (kogte og afkølede, gerne fra dagen før)
  • 1 spsk. sojasauce
  • 1 spsk. kokossukker eller rørsukker
  • 4 spsk. fiskesauce
  • 2 spsk. sesamolie

CASHEW-TOPPING

  • 40 g cashewnødder
  • 3 forårsløg
  • 2 store gulerødder

TIL SERVERING

  • 2 limefrugter
  • 1 håndfuld koriander

Opsrkift - sådan laver du fried rice med kylling 

  1. CASHEW-TOPPING: Rist cashewnødderne i en tør wok, tag dem op, og læg dem til side.   2. Pil og hak løg. Pil og riv hvidløg fint, og skræl og riv ingefær. Svits løg, hvidløg og ingefær i 1 spsk. kokosolie i wokken, til løgene er klare. Tilsæt kyllingestrimler, og brun dem. Tilsæt yderligere 2 spsk. kokosolie, lad det smelte, og tilsæt dernæst de kolde ris. Vend rundt, og lad risene blive varme. Tilsæt sojasauce, sukker, fiskesauce og sesamolie, og lad det stege, til risene bliver gyldne.   3. CASHEW-TOPPING, FORTSAT: Rens og skær forårsløg i skrå skiver. Skræl gulerødderne, og høvl dem i lange bånd med en kartoffelskræller.   4. SERVERING: Skær limefrugter i både, og pluk koriander. Servér fried rice med kylling, cashewnødder, forårsløg og gulerodsbånd i skåle, og top med limeskiver og koriander.   Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Tunbøffer med grillet ananas-avocado-salsa – Få opskriften her

Onsdag: Pizza med søde kartofler og pesto – Få opskriften her

Torsdag: Sandwich med røget hellefisk og cashewcreme – Få opskriften her

Fredag: One-pot-pie med polenta-låg – Få opskriften her

 

Læs også