
Aftensmad
Fransk løgsuppe med brødcroutoner og ost
af Emma Martiny
28. december 2017
Foto: Nina Malling
Løgsuppe spiser vi alt for sjældent! Servér gerne en sprød grøn salat til. Her får du opskriften på fransk løgsuppe med brødcroutoner og ost
Fransk løgsuppe med brødcroutoner og ost
Tid: 35 minutter. Ovntid: I alt 20 minutter Antal personer: 4 DET SKAL DU BRUGE 1 kg løg 2 fed hvidløg 1 spsk. smør til stegning salt og friskkværnet peber 2 spsk. hvedemel 2 dl hvidvin 1 l oksebouillon 2 laurbærblade 1 bundt timian
TOPPING
4-8 skiver daggammelt surdejshvedebrød
200 g gruyere eller emmentaler
1 håndfuld frisk timian
PRØV OGSÅ: Fransk løgsuppe med rugbrødslåg
Opskrift - sådan laver du fransk løgsuppe med brødcroutoner og ost
1. Tænd ovnen på 200°. Pil løgene, og skær dem i smalle både. Pil og pres hvidløg. Steg løg og hvidløg i smør i en stor gryde i 25-30 minutter, indtil de bliver flot gyldne. Vend rundt i løgene løbende, så de ikke bliver mørke. Tilsæt salt, peber og mel, og vend rundt. Tilsæt hvidvin, bouillon, laurbærblade og timianblade. Bring suppen i kog, og lad den simre i 20 minutter, inden den smages til. 2. TOPPING: Skær brødet i skiver, og rist dem sprøde i ovnen i ca. 10 minutter. Hæld suppen i ovnfaste portionsskåle, og top med ristet brød og revet ost. Sæt skålene i ovnen i ca. 10 minutter, indtil osten er smeltet. Servér straks. TIP: Udskift hvedebrød med rugbrød, hvis du vil have flere fibre indenbords.Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Tærte med søde kartofler og gedeost – Få opskriften her
Tirsdag: Kebabspyd med pita og rødbedehummus – Få opskriften her
Onsdag: Laksebøffer med stuvet grønkål og ovnstegte kartofler – Få opskriften her
Fredag: Kyllinge-cordon bleu med pasta og bønner – Få opskriften her