

Flæskesteg med ovnbagte rodfrugter
DET SKAL DU BRUGE
- 1 svinekam med svær uden ben
- 3 spsk. flagesalt
Bagte rodfrugter:
- 250 g gulerødder
- 250 g kartofler
- 250 g rødbeder
- 250 g pastinakker
- 2 fed hvidløg
- 1 håndfuld frisk rosmarin
- 1 usprøjtet appelsin
- 1 håndfuld frisk rosmarin
- 3 spsk. Olivenolie
- Salt og peber
Cremefraichedressing:
- 2 dl cremefraiche 18 %
- 1 spsk. Olivenolie
- 1 spsk. Citronsaft
- Salt og peber
Opskrift – sådan laver du flæskesteg med ovnbagte rodfrugter
Tænd ovnen på 200°. Læg stegen med sværen nedad i en bradepande. Hæld koldt vand på, så det dækker ca. 3 cm af stegen. Sæt først fadet i ovnen i 20 minutter. Tag derefter fadet ud, og flyt stegen over på et skærebræt. Hæld vandet fra fadet. Gnub sværen af stegen godt med groft salt.
Bagte rodfrugter:Skrub eller skræl alle rodfrugterne, og skær dem i både. Pil hvidløg, og pres dem. Hak rosmarin fint. Skær appelsinen i både. Fordel rodfrugter og appelsin i det ovnfaste fad, og vend dem med olivenolie, hvidløg, rosmarin, salt og peber. Læg stegen over rodfrugterne med sværen opad. Sæt derefter fadet i ovnen i 50 minutter. Er sværen ikke sprød, kan du bruge ovnens grillfunktion de sidste minutter. Lad den færdige flæskesteg hvile i 15 minutter, inden den skæres ud.
Cremefraichedressing:Rør alle ingredienser sammen, og smag til.
Servering:Servér skiver af flæskesteg med rodfrugter og cremefraichedressing.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Ovnbagt torsk med fennikel og ris – få opskriften her
Tirsdag: Fillodejstarteletter med hønsekødsfyld og salat – få opskriften her
Onsdag: Shepherd’s pie med lam – få opskriften her
Fredag: Flæskestegssandwich med hjemmesyltet rødkål – få opskriften her