Flæskesteg med grove fritter og barbecuesauce
Aftensmad

Flæskesteg med grove fritter og barbecuesauce

af Camilla Zarah Lawes 21. marts 2022
Foto: Columbus Leth
Ugens mandagsopskrift er flæskesteg med grove fritter og barbecuesauce. Få opskriften her
1 t og 20 min 4 personer
Tid i alt 1 t og 40 min

DET SKAL DU BRUGE 

  • 1 svinekam (ca. 1 kg)
  • 1 spsk. groft salt
  • 2 spsk. fennikelfrø
  • 2 kviste timian

GROVE FRITTER

  • 4 bagekartofler
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • 6 kviste timian

GRØN SALAT

  • 1 rød krølsalat
  • 200 g friske grønne 
  • ærter i bælg
  • 2 rødløg
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. hvid balsamicoeddike
  • 1 spsk. dijonsennep
  • salt og friskkværnet peber

BARBECUESAUCE

  • 5 spsk. ketchup
  • 2 spsk. hvid balsamicoeddike
  • 1 spsk. paprika
  • 1 spsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. chilipulver
  • 1 spsk. HP-sauce
  • 1 spsk. engelsk sauce
  • 5 spsk. brun farin
  • salt og friskkværnet peber

Opskrift - sådan laver du flæskesteg med grove fritter og barbecuesauce

1. Tænd ovnen på 180°. Læg din flæskesteg med sværen nedad i et ovnfad. Hæld vand ved, til sværen er dækket. Steg den i ovnen i 20 minutter, og tag den herefter ud.

 

2. Grove fritter: Skrub kartoflerne, og skær dem i både. Vend dem med olie, og krydr med timian, salt og peber. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Steg dem nederst i ovnen ved 200° i 45-60 minutter.

 

3. Krydr stegen med salt, fennikelfrø og timian, og sæt den tilbage i ovnen over kartoflerne med sværen opad. Steg den i 50-60 minutter, til kød-saften er klar. Giv evt. stegen lidt varme under grill for at få sværen sprød. Lad stegen hvile, før den skæres i skiver.

 

4. Grøn salat: Skyl salaten, og riv den i grove stykker. Bælg ærterne. Pil rødløg, og skær dem i tynde ringe. Bland det hele sammen. Rør olie, eddike, sennep, salt og peber sammen, og vend dressingen i salaten.

 

5. Barbecuesauce: Rør ingredienserne sammen, og servér til din flæskesteg sammen med fritter og salat.