Flæskesteg hører julen til - og helst med sukkerbrunede kartofler og hjemmelavet rødkål
DET SKAL DU BRUGE
1600 g kamsteg med ben og svær
3 spsk. groft salt
4 hele nelliker, let knuste
2 kviste rosmarin, hakkede
SKYSAUCE
1 spsk. madolie
20 knuste enebær
4 knuste nelliker
1 spsk. sukker
1 kvist timian
2 skalotteløg i skiver
salt og friskkværnet peber
ENDVIDERE
2½ dl rødvin
1½ dl andefond
1 dl brun fond
stegesky fra stegen
Sådan laver du hjemmelavet flæskesteg
Læg din flæskesteg med sværen nedad i en bradepande. Hæld koldt vand på, så det dækker 1/3 af stegen. Steg den i 20 minutter i en forvarmet ovn ved 220°.
Tag din flæskesteg ud, vend den om, og krydr sværen med blandingen af nelliker og rosmarin, salt og peber. Steg din flæskesteg færdig midt i ovnen i ca. 1 time. Hæld lidt vand over stegen efter 20 minutter, og gentag med jævne mellemrum.
Tag stegen ud, og lad den hvile i 15 minutter, inden den skæres.
Sauce til hjemmelavet flæskesteg: Rist krydderierne i den varme olie, hæld rødvin på, og kog ned til 1/3.
Tilsæt andefond og brun fond, kog op, og reducér til 1/3. Si saucen, tilsæt lidt af stegeskyen fra stegen, varm igennem, og smag til med sukker, salt og peber.
Servér enebærskyen til en lækker hjemmelavet flæskesteg sammen med alt tilbehøret.