Fisketacos med koriandercreme
Aftensmad

Fisketacos med koriandercreme

af Emma Martiny 20. september 2018
Foto: Winnie Methmann
Tacos og fisk er en lækker kombi. Køb gerne gode, autentiske tortillaer, hvis du kan få fingre i dem. Spørg evt. et mexicansk spisested, om de sælger færdige tortillaer, som du kan fylde derhjemme. Her får du opskriften på fisketacos med koriandercreme
4 personer
Tid i alt 30 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 600 g kullerfilet
  • 1 pose tortillachips
  • 1 æg
  • smør og/eller olie til stegning

KORIANDERCREME

  • 2 modne avocadoer
  • 2 bundter koriander
  • 1 dl cremefraiche 18 %
  • saft af ½ limefrugt
  • salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

  • 2 hjertesalater
  • 1 frisk grøn chili
  • 1 limefrugt
  • 12 små tortillaer

Opskrift - sådan laver du fisketacos med koriandercreme

  1. Skær fisken i mindre, aflange stykker. Knus tortillachips til fint tortillamel i en foodprocessor, og hæld det i en dyb tallerken. Pisk ægget sammen i en anden dyb tallerken. Vend først fiskestykkerne i æg og dernæst i tortillamelet. Steg dem gyldne i rigeligt smør og/eller olie på en pande, afdryp dem på fedtsugende papir.   2. KORIANDERCREME: Blend kødet fra avocadoerne i en blender sammen med de øvrige ingredienser til en helt glat konsistens – gem en håndfuld koriander til servering.   3. SERVERING: Tænd ovnen på 200°. Skyl og pluk hjertesalater. Rens chilien, og skær den i tynde skiver. Skær limefrugten i både. Lun tortillaer på en rist i ovnen, og fyld dem med salat, koriandercreme og stegt fisk. Drys med chili og koriander, og servér.   

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Krebinetter med ærtepesto og ovnbagte rodfrugter – Få opskriften her

Onsdag: Congee med kylling – Få opskriften her

Torsdag: Speltsalat med lammekebab-kødboller og baba ganoush – Få opskriften her

Fredag: Græskarrisotto med pancetta og salvie – Få opskriften her