Fiskesuppe med knoldselleri og fennikel
Aftensmad

Fiskesuppe med knoldselleri og fennikel

af Emma Martiny 28. februar 2019
Foto: Winnie Methmann
Den lyse fiskesuppe varmer på en kølig dag og indeholder masser af gode grøntsager. Her får du opskriften på fiskesuppe med knoldselleri og fennikel.
25 min 4 personer
Tid i alt 55 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 500 g kulmulefilet uden skind og ben
  • 500 g knoldselleri
  • 2 fennikler
  • 2 porrer
  • 25 g smør til stegning
  • 7 dl fiskebouillon
  • 3 dl hvidvin
  • 1½ dl piskefløde
  • ½ citron
  • salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

  • godt brød

Opskrift - sådan laver du fiskesuppe med knoldselleri og fennikel 

  1. Skræl knoldselleri, og skær den i tern. Rens fennikler, og skær dem i tynde skiver fra top til bund (gem den grønne top til pynt). Rens porrerne, og skær de grønne blade fra. Skær den hvide del af porrerne i tynde skiver, og steg dem i smør i en gryde, indtil porrerne bliver klare (de må ikke blive brune). Tilsæt knoldselleritern og fennikel, og lad det stege med et par minutter.
  2. Hæld fiskebouillon og hvidvin i gryden, og lad suppen koge op. Lad det simre i 20 minutter, til grøntsagerne er møre.
  3. Skær kulmulefileterne i pæne stykker, og læg dem i gryden. Læg låg på, og damp fisken i ca. 5 minutter.
  4. Hæld fløde i suppen, kog op, og tag gryden af varmen.
  5. Smag til med citronsaft, salt og peber, og servér suppen med brød til.

TIP: Erstat fiskebouillon med fond, hvis du kan få det hos din fiskehandler.