fiskespyd
Aftensmad

Fiskespyd med laks og rejer på sprød salat

af Marie Melchior 12. maj 2016
Foto: Line Falck
Skær de friske grøntsager i tynde strimler, og bland en knasende sprød salat med asiatisk inspiration. Få opskriften på de lækre fiskespyd med laks og rejer på sprød salat

Fiskespyd med laks og rejer på sprød salat til 4 personer

Tid: 30 minutter. Marinering, laks og rejer: Mindst 30 minutter   SÅDAN LAVER DU FISKESPYD MED LAKS OG REJER 200 g laks (uden skind) 200 g store rejer (optøede) små grillspyd   SOJAMARINADE 1 spsk. sojasauce saft af 1 limefrugt 1 spsk. sød chilisauce 1 fed hvidløg   SPRØD SALAT MED KÅL 1 squash 2 gulerødder 1 spidskål saft af 1 limefrugt 2 spsk. sød chilisauce 100 g cashewnødder 1 bundt forårsløg   PRØV OGSÅ: Fiskespyd med sværfisk  

Opskrift - sådan laver du fiskespyd med laks og rejer på sprød salat 

  1. SOJAMARINADE: Bland sojasauce, limesaft og chilisauce i en skål. Pil og pres hvidløget ned i marinaden, og rør rundt. Skær laksen i stykker på 3 x 3 cm. Vend laks og rejer i sojamarinaden i en skål, og lad det trække i mindst ½ time, gerne længere.   2. Sæt de marinerede laksestykker og rejer på spyd. Læg spyddene på en bageplade beklædt med bagepapir, og steg dem gyldne i en 200° varm ovn i ca. 10 minutter.   3. SPRØD SALAT MED KÅL: Skyl squashen, og snit den i tynde strimler, gerne med en spiral-slicer eller på mandolinjern. Skræl gulerødderne, og snit dem på samme måde. Snit spidskålen fint på et mandolinjern eller med en skarp kniv. Bland de snittede grøntsager sammen i en skål, pres limesaft over, dryp med sød chilisauce, og vend rundt i salaten. Rist cashewnødder på en tør pande, til de får farve, og drys dem over salaten. Rens og snit forårsløg fint, og pynt salaten med forårsløg. Servér sammen med de stegte spyd.

Få mere mad-inspiration i Faktas tilbudsavis

madplan