Fiskespid med sværdfisk
Aftensmad

Fiskespid med sværdfisk

af Susanne Palmqvist 11. august 2021
Foto: Anders Schønnemann
Sæt fisk og store rejer på spyd, og gril en dejlig stor stak. Brug den fisk, du kan skaffe, bare den er fast, så den ikke falder af spyddene, når du griller. Husk masser af citroner og store servietter
4 personer
Tid i alt 30 min

Det skal du bruge

  • træspyd
  • 600 g sværdfisk, tun, blue marlin, havtaskekæber eller anden fast fisk
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. friskhakket oregano eller timian (eller 1 tsk. tørret)
  • salt og kværnet peber
  • 4 kæmperejer med skal
  • 2 nye løg i både
  • 1 grøn peberfrugt i firkantede stykker
  • små tomater
  • bredbladet persille
  • citroner i både til at presse over bagefter

Opskrift - sådan laver du fiskespid med sværdfisk

  1. Læg træspyddene i vand i ½ time, så de ikke bliver sorte, når der grilles.
  2. Skær fisken i passende terninger. Bland olie, krydderurter og krydderier, og vend fisk og grøntsager heri. Sæt dem på spyd skiftevis. Rejerne sættes på spyd for sig.
  3. Gril dem over glødende kul i et par minutter på hver side, eller under ovnens grill.
  4. Servér straks med duske af bredbladet persille, sprød salat og citronbåde.

 

Herunder finder du flere lækre opskrifter